Ľubomír Hudačko Rôzne

Ine a Michaela zaujali porotu a dočkali sa pocty: Mladé Prešovčanky zabojujú vo finále Miss stredných škôl

Dvanásť finalistiek súťaže Miss stredných škôl SR 2014 je už známych. Medzi najkrajšie sa napokon podarilo dostať aj dievčatám z našich končín. Prešov budú reprezentovať stredoškoláčky Michaela Šoltésová a Ine Minarčíková.

Ilustračný obrázok k článku Ine a Michaela zaujali porotu a dočkali sa pocty: Mladé Prešovčanky zabojujú vo finále Miss stredných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Výber 12-tich finalistiek a dvoch náhradníčok šiesteho ročníka Miss stredných škôl Slovenskej republiky uzatvorili organizátori na finálovom kastingu v Ružomberku. Kastingy sa uskutočnili v siedmich mestách na Slovensku s historicky najvyššou účasťou prihlásených študentiek.

Najkrajšie z regionálnych kastingov

„Kastingy boli v najväčších mestách na Slovensku, kde sa nám z predchádzajúcich ročníkov osvedčila či už spolupráca s partnermi alebo množstvo prihlásených dievčat, čo nás ako organizátorov nesmierne teší,“ povedal riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth. Finálový kasting sa konal v Ružomberskom kine Kultúra a 9-členná porota vybrala z 38 postupujúcich dievčat z regionálnych kastingov top dvanástku a dve náhradníčky.

Ine a Michaela

V boji o korunku zabojuje o priazeň verejnosti z našich končín Ine Minarčíková a Michaela Šoltésová, obe z Prešova. Jednou z náhradníčok je Náhradníčkami sú Paula Mayerová z Popradu. Finále piateho ročníka Miss stredných škôl Slovenskej republiky 2014 sa uskutoční 21. júna 2014 v Ružomberku.

Prvé sústredenie sa podľa riaditeľa súťaže uskutoční začiatkom marca. „Medzi sústredeniami sa finalistky predstavia na verejnej prehliadke v Košiciach, Banskej Bystrici a Trnave. Druhé sústredenie bude v Miláne, kde absolvujú aj módnu prehliadku a tretie sústredenie už tradične bude v máji v Chorvátsku. Na zahraničné sústredenia budú mať možnosť sa prihlásiť aj dievčatá, ktoré nepostúpili do finále a záujemcovia mimo súťaž do naplnenia kapacity autobusu."

Foto: Ľuboš Pitoňák

Prešovčanky vo finále Miss stredných škôl
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM