Správy

Hry, astrorozprávky či hmyzí hotel: Deň detí v celom Prešovskom kraji bude VEĽKOLEPÝ

Niektoré múzeá ponúknu vstup zdarma a knižnice symbolické členské.

Ilustračný obrázok k článku Hry, astrorozprávky či hmyzí hotel: Deň detí v celom Prešovskom kraji bude VEĽKOLEPÝ
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský samosprávny kraj (PSK) k Medzinárodnému dňu detí otvára pre malých nadšencov umenia a dobrých kníh dvere svojich kultúrnych organizácií.

Čakajú na nich interaktívne hry, tvorivé dielne, výstavy, hmyzí hotel, historický šerm, divadelné predstavenia, astrorozprávky či besedy. Niektoré múzeá ponúknu vstup zdarma a knižnice symbolické členské. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Hmyzí hotel

V Krajskom múzeu v Prešove sa vo štvrtok na najmenších návštevníkov tešia už od 9.00 hod.

Vstup do jeho expozícií budú mať zdarma. Zapojiť sa tam môžu aj do interaktívnych hier a tvorivých dielní.

Podtatranské múzeum v Poprade si od štvrtka do nedele (4. 6.) pre deti pripravilo Víkend otvorených parkov a záhrad. Pre deti a mládež otvorí hmyzí hotel a zabaví ich počas tvorivých dielní, ekologických hier či panelovej výstavy.

Hry, aktivity, dielne

Chýbať nebudú ani individuálne prehliadky múzejnej záhrady.

„Žiaci základných škôl sa môžu tešiť aj na prehliadku atraktívnych expozícií Šarišského múzea v Bardejove. Bohatý program na nich vo štvrtok čaká i na nádvorí Vihorlatského múzea v Humennom. Presnejšie ukážky historického šermu, hry, aktivity aj tvorivé dielne a priamo v kaštieli tiež prehliadky aktuálnych expozícií. Nové poznatky o historických svadbách sa deti a mládež dozvedia v Ľubovnianskom múzeu v Starej Ľubovni počas výchovno-vzdelávacieho programu. Odštartuje po víkende 5. júna,“ povedala Jeleňová.

Podtatranské osvetové stredisko v Poprade odštartuje v piatok (2. 6.) 25. ročník Medzinárodného festivalu detských folklórnych súborov Krojované bábiky. Zavŕši sa slávnostným galaprogramom v nedeľu v spolupráci s Múzeom v Kežmarku na Kežmarskom hrade.

Ďalší program v kraji

Hornošarišské osvetové stredisko v Bardejove pri príležitosti MDD pripravuje pre všetky deti premietanie rozprávok, divadlo, tvorivé dielničky a školu tanca.

Deň detí sa bude oslavovať aj v Tatranskej galérii v Poprade, kde sa im predstaví divadelný súbor Trma-vrma a zabavia ich tvorivé dielne a interaktívna výstava.

Školáci môžu počas svojho dňa zavítať aj do Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Na jeho Veľkej scéne sa pre nich odohrá predstavenie Medovníkový domček.

Prešovská hvezdáreň a planetárium si na sobotu (3. 6.) pripravila astrorozprávky či rozhovory o vesmíre. V hale hvezdárne sa budú vyrábať rakety a slnečné hodiny či maľovať vesmír.

archívne foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM