Správy

Horúčavy nás poriadne sužujú: Na východe už odštartovalo sezónu ďalšie kúpalisko

V minulosti skúsili predĺžiť sezónu aj v prvých septembrových týždňoch, ale neosvedčilo sa to. Naopak, otvoriť skôr ako cez prázdniny je už žiaduce.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy nás poriadne sužujú: Na východe už odštartovalo sezónu ďalšie kúpalisko
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

S miernym predstihom oproti minulým rokom otvorilo v sobotu 25. 6. už aj stropkovské letné kúpalisko. Kedysi verejnosť čakala na osvieženie v bazénoch až do príchodu letných prázdnin, tentoraz môžu areál navštíviť už v posledný júnový víkend. Tasr o tom informoval hovorca mesta Stropkov Peter Novák.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Pokles vody v studniach

„Sme radi, že sa nám podarilo areál pripraviť na sezónu skôr, hoci nám naplnenie bazénov trvalo dlhšie ako obvykle. Dôvodom je dlhotrvajúce sucho a pokles hladiny vody v studniach. Napriek tomu sme to zvládli, dobre dopadli aj nevyhnutné hygienické rozbory vody, a tak sa verejnosť môže tešiť na príjemné chvíle oddychu v našom areáli,“ uviedol riaditeľ správcu kúpaliska, mestského podniku Služba Dušan Lukáč.

Pred sezónou prebiehala štandardná údržba veľkého 50-metrového plaveckého bazénu i dvoch detských bazénov a oddychových plôch, opravili technológiu v studniach, vyspravili bazény a vykonali ďalšie nevyhnutné práce.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Návštevníkom bude aj tentoraz k dispozícii bufet, detské atrakcie i plážové ihrisko. Novinkou je nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou v areáli tenisových kurtov.

Do konca augusta

„Nechceme konkurovať akvaparkom ani rušným kúpaliskám s tisíckami návštevníkov a neutíchajúcim ruchom. U nás nájdu návštevníci pohodovú atmosféru a príjemné miesto na letný relax, a to všetko v širšom centre mesta,“ dodal Lukáč.

Kúpalisko bude otvorené denne od 10.00 hod. do 19.00 hod. do konca augusta.

„V minulosti sme skúsili predĺžiť sezónu aj v prvých septembrových týždňoch, ale neosvedčilo sa to. Návštevnosť bola minimálna a vyhodnotili sme, že v našich podmienkach je ideálna sezóna do konca augusta,“ uzavrel Lukáč.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM