Správy

Horúca téma zmluvy na odvoz sutín: Premiér ju príde do Prešova prebrať s primátorkou

Program predsedu vlády SR Petra Pellegriniho sa onedlho bude týkať aj Prešova. Premiér príde prebrať aj tému zmluvy na odvoz sutín s primátorkou Turčanovou.

Ilustračný obrázok k článku Horúca téma zmluvy na odvoz sutín: Premiér ju príde do Prešova prebrať s primátorkou
Foto: Ľubomír Hudačko

V januári si Prešovčania pripomínajú výročie oslobodenia mesta. Je to už 75 rokov, ktoré uplynuli od tejto významnej udalosti. Pietnym aktom si ho pripomenieme v piatok 17. januára 2020 od 13.00 hod.

Zúčastní sa ho aj premiér

Sprievod účastníkov sa zhromaždí pri budove historickej radnice, odkiaľ sa presunie k Pamätníku Červenej armády v Južnom parku.

Zúčastní sa ho aj premiér Peter Pellegrini, no jeho program bude sa bude týkať aj ďalších tém a stretnutí. Napríklad aj zmluvy za odvoz sutín po asanačných prácach po výbuchu plynu, ktorý preberie s primátorkou Turčanovou.

Pracovný program predsedu vlády SR Petra Pellegriniho na piatok 17. januára

  • 10.00 Stretnutie s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou
  • Témy stretnutia: Situácia po výbuchu plynu v bytovom dome, aktuálna zmluva na odvoz sutín historická radnica, Hlavná 73
  • 11.10 Prezentácia knihy „V boji za slobodu“ – Protifašistický odboj v prešovskom regióne v rokoch 1939 – 1945 Metodicko-pedagogické centrum, Tarasa Ševčenka 11
  • 13.00 Účasť na pietnom akte kladenia vencov k pamätníkom pri príležitosti 75. výročia oslobodenia mesta Prešov – príhovor pamätník Červenej armády a Pamätník obetiam gestapa, Hlavná ulica

Videli ste? Takto pekne skrášlili oplotenie Františkánskeho námestia v Prešove. Viac vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Obnova historického oplotenia na Františkánskom námestí
4
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM