Hokej

Hokejisti Prešova si doma hladko poradili: Súperovi nedali šancu a zdolali ho na nulu

V tabuľke sa ľadové kone Prešova posunuli na druhé miesto, ale hoci majú za sebou tri výhry, nič to ešte neznamená. Sezóna je len na začiatku a pripísali si len výhry nad menej skúsenými mužstvami. Výhra na nulu však vždy poteší a tak tomu bolo aj proti Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Prešova si doma hladko poradili: Súperovi nedali šancu a zdolali ho na nulu
Zdroj: Dnes24.sk

V piatej minúte dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú Pavlovský, veterán v drese P.H.K. ale v nájazde na Petra Hričinu bránu netrafil.

Riečický musel niekoľkokrát riešiť závažné situácie, veľa toho nevidel po strele Tabaríka od modrej z 9. minúty, ktorú so šťastím zlikvidoval. Do nebezpečnej akcie medzi kruhmi sa dostal po chvíľke Peter Ligas, jeho pokus však domáci brankár špičkou betónu vyrazil na ochrannú sieť.

Záver tretiny bol v réžii zverencov Jána Vodilu a to aj vďaka presilovej hre. Na hokejke mal sľubnú šancu Ján Skokan, skvelú prihrávku ale vyslal len do dobre postaveného gólmana. V najväčšej príležitosti prvej dvadsaťminútovky sa ocitol Filip Pekarčík, dostal puk pred odkrytú časť brány, v rýchlosti ho ale nedokázal usmerniť do siete.

V druhej časti hry už začali padať aj góly. Po 80 sekundách sa dostal spolu s pukom do kruhu na buly Martin Hájnik, namieril si to švihom k vzdialenejšej tyči a strelil svoj prvý gól za Prešov. Domáci už boli v hre dopredu aktívnejší než súper, ktorý chcel pohroziť z protiútokov a niekoľkokrát sa dostal aj do nebezpečných situácií. V závere tretiny sa už zdalo, že Rafati vyrovnal, jeho bekhendový pokus ale mieril iba na bočnú sieť.

Nakoniec sa tešili hráči Prešova, najprv to bol Marcel Pavlovský, ktorý po vyrazenom puku brankárom dorážal do siete, následne ani nie 20 sekúnd na to skvelým manévrom oklamal Martin Hájnik Petra Hričinu a puk skončil tretíkrát v bráne Považskej Bystrice.

Hokejisti Prešova pokračovali aj naďalej v dobrom hokeji, ktorý nakoniec priniesol aj očakávanú gólovú úrodu. Prešovčania využili vylúčenie Michala Filla, keď strelu Chovana nasmeroval do siete Jozef Tomčák. Martin Hájnik nemal ďaleko od hattricku, v nájazde na brankára ho ale Peter Hričina vychytal, keď sa hodil na ľad a cez neho spadol aj domáci útočník. Keď sa posila zo Žiliny nedostala ku ďalšiemu gólu, aspoň vykúzlila skvelú prihrávku na Jozefa Tomčáka, ktorý strelou švihom na vzdialenejšiu tyč dostal štadión znova na nohy.

Považská Bystrica sa nevzdávala, vo veľkej šanci sa ocitol Marián Koleda, jeho prvú strelu výborne Riečický vyrazil betónom, následná dorážka smerovala mimo. Na opačnej strane zafungovala chémia prvej formácie, Pavlovský našiel pred bránkou skvelo Pekarčíka, ktorý však voľný priestor pri tyčke netrafil.

Marián Koleda onedlho na to znova krútil hlavou nad umením brankára Prešova, ten opakovane betónom zlikvidoval inak šikovného strelca. Prešovčania po jasnom priebehu zdolali súpera jednoznačne 5:0, čo znamená aj prvé čisté konto Dominika Riečického.

Ján Vodila (tréner P.H.K. 3b Prešov): “Do zápasu sme nastupovali s cieľom získať všetky body. Aj keď hra nenasvedčovala tomu, že by sme boli jednoznačne lepším mužstvom, no podstatná bola druhá tretina, kedy sme strelili tri góly a rozhodli o vývoji stretnutia. Sme radi, že sme zápas doma zvládli, je to do budúcna veľmi dôležité. Máme mladých hráčov, sú síce vystužení skúsenejšími, no naďalej sme videli v hre nedostatky, ktoré musíme odstrániť.”

Text: Lukáš Rusňák, foto: Dávid Lipovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM