Šport

Hoci má Sopko 40, stále je platným hráčom Prešova: Volejbalisti zmietli Prievidzu

Zápas 18. kola extraligy mužov medzi Prešovom a Prievidzou trval len šesťdesiatsedem minút. Jednoznačný výsledok patril domácim Šarišanom.

Ilustračný obrázok k článku Hoci má Sopko 40, stále je platným hráčom Prešova: Volejbalisti zmietli Prievidzu
Zdroj: Veronika Mihaliková

Druhý tím tabuľky v prvých dvoch setoch nedovolil Prievidžanom nič výnimočné a v celkovom zúčtovaní dosiahli len 26 bodov. V treťom sete dostali na ihrisku príležitosť hráči z prešovskej lavičky, ktorí nepripustili žiadnu drámu a zdolali „Kohútov“ hladko 3:0 (25:14, 25:12, 25:21). Dnes24 o tom z klubu informovala Jana Peregrinová.

Predzápasové predstavenie tímov prinieslo milé okamihy.

Kapitán Martin Sopko st. prevzal blahoželanie a špeciálny dres s číslom 40, znázorňujúce významné jubileum, ktoré oslávi hrajúca legenda prešovského a slovenského volejbalu v nedeľu 30. januára.

Tímový výkon

Domáce mužstvo malo vývoj celého stretnutia vo svojich rukách. Hostia výraznejšie vzdorovali len v treťom sete, keď tréner Digaňa nechal oddychovať základnú šestku.

O tímovom výkone domácich hovoria štatistiky, v ktorých si väčšina hráčov pripísala body. Volejbalistom stretnutia sa stal domáci univerzál Patrik Lamanec, ktorý pomohol svojmu tímu 12-timi bodmi. Za hostí ocenil tréner Rostislav Chudík smečiara Milana Javorčíka.

Názory trénerov

Erik Digaňa, tréner VK Mirad Unipo Prešov: „Úprimne, Prievidza je tabuľkovo nižšie, čiže my sme museli potvrdiť rolu favorita. Som rád, že si zahrali všetci a ten výkon vyzeral, ako vyzeral. To bolo v poriadku. Chlapci mali ťažší týždeň. Musíme ich vidieť pod záťažou, lebo práve v play-off to tak bude vyzerať. Zatiaľ som s výkonmi hráčov spokojný.“

Rostislav Chudík, tréner VK Osmos Prievidza: „Nebol to zápas, bolo to trápenie. Sme po covide. Samozrejme, takto profesionálny volejbal nemá vyzerať, ale je to obraz slovenského športu a bohužiaľ aj volejbalu. Mladých chlapcov nie je. Len hrať a naháňať titul, v tak slabej lige ako je tento rok, to je zlé. Tie družstvá to netrápi, majú svojich sponzorov, chcú víťazstvá, ale je to obraz slovenskej ekonomiky, športu a toto je prvoradé. My sme trpitelia, mám 60 rokov a nechce sa mi na tie zápasy. Zle sa mi na ne díva.“

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM