Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

HNEVÁ ho, ako funguje mesto: O post primátora oficiálne zabojuje ďalší kandidát

Plánom je v jeho programe očistiť mesto od korupcie, na ktorú ako poslanec MsZ dlhodobo poukazuje. V programe má aj MHD zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku HNEVÁ ho, ako funguje mesto: O post primátora oficiálne zabojuje ďalší kandidát
Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročný občiansky aktivista, podnikateľ a poslanec MsZ Prešov v piatok oznámil, že sa v októbrových komunálnych voľbách bude uchádzať o primátorský post mesta Prešov. Presov.dnes24.sk o tom informoval František Oľha.

„Chcem, aby bolo mesto Prešov lepším miestom pre život každého. Pre naše deti, pre našich rodičov – pre nás všetkých," uviedol kandidát na primátora.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Oľha podľa svojich slov uviedol, že ako poslanec a aktivista v minulosti podal návrh na odpustenie daní za terasy počas pandémie, pomáhal obnoviť lodenicu na Sigorde.

MHD zadarmo

Tvrdí tiež, že bojoval za nový transparentný výber aplikácie na parkovaciu politiku, čím ušetril stovky tisíc eur mestu Prešov a v týchto dňoch sa podieľa na budovaní prvého kresťanského komunitného centra na Šidlovci.

Kľúčovými bodmi jeho programu sú MHD zadarmo, nájomné byty pre mladé rodiny, desiatky kilometrov cyklotrás, nový multifunkčný športový areál s futbalovým štadiónom, živé a kultúrne mesto, lesoparky a ekologickejši­e mesto.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

„Zlé hospodárenie, dlžoby, rodinkárstvo, úplatky, mizerná občianska vybavenosť, katastrofálna starostlivosť o občanov a nulová podpora kultúry a športu sú stále realitou Prešova. Hnevá ma, že takto funguje tretie najväčšie mesto na Slovensku, z ktorého preto odchádza medziročne najviac ľudí. Nechcem to už viac tolerovať. Preto som sa rozhodol kandidovať na post primátora,“ konštatuje Oľha.

Netransparentný stav

Plánom je tiež očistiť mesto od korupcie, na ktorú ako poslanec MsZ dlhodobo poukazuje.

„Mesto Prešov a jeho mestské firmy sú momentálne naviazané na niekoľkých vybraných ľudí, ktorí majú dosah na ohlásené súťaže. Takýto netransparentný stav nemá v treťom najväčšom meste Slovenska čo hľadať,“ uzatvára Oľha.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM