Ľubomír Hudačko Rôzne

Hlasovanie o najkrajšiu obec: Tieto dediny z okresu Prešov bodovali najviac!

Hlasovanie je ukončené, oficiálne výsledky zverejnené. Ktorá obec sa môže pýšiť titulom najkrajšia a ako si počínali naši najúspešnejší zástupcovia?

Ilustračný obrázok k článku Hlasovanie o najkrajšiu obec: Tieto dediny z okresu Prešov bodovali najviac!
Zdroj: TASR

Celoslovenská hlasovacia súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016 vyhlásená internetovým portálom Slovakregion spoznala svojich víťazov. O tom, ako v nej dopadlo naše mesto, sme vás už informovali. Teraz sme zaostrili na obce z okresu Prešov, konkrétne na päticu našich najúspešnejších zástupcov.

Najprv si ale predstavme dediny, ktoré obsadili v tejto súťaži medailové priečky. Tou najkrajšou sa v konkurencii 2 785 dedín stala obec Smižany (okres Spišská Nová Ves), ktorá získala celkovo 20 541 hlasov, za ňou sa umiestnil Halič (okres Lučenec) s počtom hlasov 20 381 a prvú trojicu uzatvára obec Divín (okres Lučenec) so ziskom 15 845 hlasov.

No a ktorým zástupcom okresu Prešov sa teda v súťaži darilo najlepšie? Najvyššiu priečku a to 87. sa podarilo obsadiť dedinke Fintice. Druhou najúspešnejšou obcou z nášho okresu sú Lipovce, ktorej patrí 141. priečka. Na 167. mieste sa umiestnila Haniska, na 169. Fulianka a 175. priečku v tejto súťaži obsadila Tuhriná.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM