Správy

Hlasovali ste za NAJLEPŠIU zmrzlinu v Prešove: Toto je VÍŤAZ!

V našej ankete o najlepšiu zmrzlinu v Prešove vyhrala známa prevádzka na Sekčove. Kto obsadil ďalšie priečky rebríčka o najlepšiu letnú pochúťku v meste?

Ilustračný obrázok k článku Hlasovali ste za NAJLEPŠIU zmrzlinu v Prešove: Toto je VÍŤAZ!
2
Galéria
Zdroj: archív Ondreja Mačangu

Príchutí a druhov zmrzliny je nepreberné množstvo. Iste však súhlasíte, že obľúbená zmrzlináreň je pre každého len jedna. Na základe vášho hlasovania sme zostavili rebríček prevádzok, kde vám chutí najviac.

V našej ankete o najobľúbenejšiu zmrzlináreň, alebo skrátka to, kto ju robí v Prešove najlepšie hlasovalo viac ako tisíc respondentov.

Obhájila prvenstvo

A prvé miesto opäť po roku obsadila prevádzka na Karpatskej ulici, Little Italy. Vlani totiž vyhrala takisto a vtedy nám pár postrehov prezradil majiteľ Ondrej Mačanga.

„Naša rodina prvýkrát začala so zmrzlinou podnikať v Prešove už v roku 1962. Na Sekčove sídlime od 14. septembra roku 1992. Medzitým sme mali prevádzky aj na Sídlisku III, na Floriánovej ulici, či na Pavla Horova. A druhú prevádzku máme na Švábskej ulici,“ prezradil nám čosi viac o začiatkoch Mačanga.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Ako ďalej prezradil, k remeslu pristupujp seriózne, používajú veľké množstvo ovocia, autentické suroviny a nie náhrady. „Ide o výhradne české alebo slovenské plnotučné mlieko, kvalitné kakao, kávu či orechy. Všetky suroviny máme od rokmi overených dodávateľov, alebo si niektoré vieme aj sami dopestovať. Preto je každá jedna zmrzlina špecifická,“ dodal na záver.

Víťaz teda dostal v hlasovaní 35,4% hlasov, pred 2. miestom mal značný náskok.

Ďalší medailisti

Striebro obsadila zmrzlina Croatia na Floriánovej ulici so ziskom 22,3% hlasov.

A na tejto ulici ostaneme, aj keď sa bližšie pozrieme na bronzovú priečku. Tam si miesto zabezpečila Dolce Vita s 9,4% hlasov.

Všetky ďalšie výsledky už nájdete aj v prehľade v našej fotogalérii. Medailistom z Prešova gratulujeme!

Výsledky hlasovania o najlepšiu zmrzlinu v Prešove 2021
2
Galéria

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM