Kultúra

Hitmaker Peter Nagy zaspomínal na Prešov: Ten pocit z rodného mesta sa nedá oklamať

Prívlastok hitmaker k Nagyovi právom patrí, aj keď on skromne dodáva, že je pesničkárom. Počas svojej úspešnej dráhy zložil a naspieval desiatky hitov.

Ilustračný obrázok k článku Hitmaker Peter Nagy zaspomínal na Prešov: Ten pocit z rodného mesta sa nedá oklamať
Zdroj: Pavol Karell

Úspešný slovenský hitmaker Peter Nagy s kapelou Indigo rozbehol sériu letných koncertov doma aj u našich západných susedov. Známe pesničky uviedol na koncertoch v rodnom Prešove, na Spišskom hrade a v Poprade.

Chystá sa aj na koncerty v juhomoravských Ledniciach a Českom Krumlove, ktorý patrí medzi jeho obľúbené miesta. Fanúšikov má na celom Slovensku aj v Česku.

Hral aj nové

Na toto leto zaradil zlatý slávik z roku 1985 tie hity, ktoré si fanúšikovia na koncertoch stále pýtajú.

Z nového albumu Petrolej, ktorý vydal v máji tohto roku, vybral piesne Bez ženy som stratený a Raz sa všetko vyrieši (Tup Tup).

S kapelou Indigo nútenú prestávku využili na skúšanie koncertného playlistu. Podľa Nagya muzikanti musia cvičiť, je to remeslo a to sa nedá oklamať.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Prívlastok hitmaker k Nagyovi právom patrí, aj keď on skromne dodáva, že je pesničkárom. Počas svojej úspešnej dráhy zložil a naspieval desiatky hitov, ktoré nemôže vtesnať do jedného koncertného playlistu, tak sa musí rozhodovať, ktoré tam budú a ktoré nie.

Filmy v Prešove

„Radíme sa, ja to vidím ináč, chlapci to vidia ináč. Často majú veľmi dobré nápady. Aj moja priateľka má veľmi dobré nápady, pretože ona nie je z branže a vidí to z úplne iného uhla, vidí to ako divák a tento hlas treba počúvať,“ povedal pre TASR spevák.

Nagy nevynechal ani rodný Prešov, amfiteáter mu je dôverne známy.

„Keď som tu býval, ešte hlboko pred revolúciou sem nechodili kapely, tu premietali filmy. A tu sme videli veľa filmov. Ale musím povedať, že filmy nás veľmi nezaujímali. My sme tu ležali na deke s frajerkami, mali v ruke pivo a bolo nám krásne. Tam išlo o ten večer, všetci tu boli, celý Prešov. A to sú také veci, to je neprenosné, to je zážitok. To je rodné mesto, to sa nedá oklamať, ten pocit je úplne iný,“ dodal Nagy.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM