Ľubomír Hudačko Správy

OR HaZZ Prešov nesúhlasilo so spôsobom prerábky bytovky, vraví riaditeľ hasičov

Krajský riaditeľ HaZZ v Prešove Ján Goliaš v sobotu spresnil počet obetí. Pre médiá uviedol aj ďalšie dôležité informácie ohľadom výbuchu plynu v bytovke.

Ilustračný obrázok k článku OR HaZZ Prešov nesúhlasilo so spôsobom prerábky bytovky, vraví riaditeľ hasičov
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Goliaš uviedol dôležité informácie v súvislosti s bytovkou na Sídlisku III, kde došlo k tragickému výbuchu.

„Pri prerábaní tohto bytového domu OR HaZZ Prešov nesúhlasilo so spôsobom prerábky a hlavne s únikovými cestami, ktoré boli na taký počet ľudí protipredpisové,“ povedal v sobotu médiám krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ján Goliaš.

Goliaš potvrdil, že okresným riaditeľstvom bola vlani vykonaná kontrola. „Znova sme zistili, že to, čo bolo z našej strany odporúčané, nebolo dodržané a následne ani žiadna náprava nenastala,“ dodal.

Podľa Goliaša hasiči celú noc ešte pátrali po možných živých ľuďoch.

„Niekedy pred polnocou nahlásili lokalizáciu a ráno likvidáciu požiaru. V priebehu soboty došlo ku vyhľadávaniu osôb, o ktorých sme vedeli, že sú ešte nezvestné,“ pokračoval a na záver presnil počet ľudí, ktorí pri nešťastí zahynuli: „Obetí nešťastia je sedem, jedna osoba je nezvestná,“ zakončil.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM