Zuzana Vajayová Rôzne

Hasičov v Prešovskom kraji zamestnával v noci oheň i voda

Dve posádky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Humenného likvidovali v noci požiar strechy rodinného domu v obci Ohradzany.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Pavol Hrabčák informoval TASR, že hlásenie o požiari prijali okolo 20.45 h.

Hasiči po príchode na miesto zistili, že horí strecha domu, ktorú hasili za postupného rozoberania strešnej konštrukcie. Pri požiari k zraneniam osôb nedošlo, škodu odhadli na zhruba 13.200 eur a príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Hrabčák ďalej uviedol, že v súvislosti s búrkovou činnosťou a prívalovými dažďami, ktoré v pondelok (11.7.) zasiahli Prešovský kraj, absolvovali hasiči päť zásahov.

Čerpali vodu zo suterénu rodinného domu v Levoči, rovnako ju pomáhali čerpať z dvoch rodinných domov v Spišských Hanušovciach, okres Kežmarok a z priestorov predajne potravín v obci Demjata, okres Prešov. Okrem toho odstraňovali spadnutý strom na parkovisku v Snine a pomáhali odstrániť nánosy blata z cesty II. triedy medzi obcami Holčíkovce a Rafajovce, okres Vranov nad Topľou.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM