HD Hádzaná

Hádzanársky majster Tatran Prešov má v kádri zástupcov až z ôsmich rôznych krajín

Zástupcov až ôsmich rôznych krajín má slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov v tíme pre budúcu hádzanársku sezónu. A to aj z Tuniska či Kuby.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanársky majster Tatran Prešov má v kádri zástupcov až z ôsmich rôznych krajín
18
Galéria
Zdroj: TASR

Okrem domácich súťaží by sa mal predstaviť aj v SEHA Gazprom lige a po avizovaných zmenách formátov európskych pohárových súťaží by mal hrať aj v novovytvorenej Európskej hádzanárskej lige.

Základ kádra bude tvoriť 16 hráčov. K nim sa v tréningovom procese a aj v samotných, predovšetkým ligových zápasoch, pridajú aj dorastenci.

Z Južnej Ameriky aj Tuniska

„Myslím si, že sme poskladali dobrý tím. Na každej pozícii máme dobrú konkurenciu. A máme aj to, čo nám doteraz chýbalo. Viac-menej na každej pozícii aspoň dvoch hráčov,“ skonštatoval na margo zostavy tímu tréner Slavko Goluža, ktorý sa vyjadril aj k značnej obmene kádra.

Tá doňho priniesla aj, na slovenské pomery, doteraz „neokukaných“ hráčov z Južnej Ameriky či Afriky, ale aj Portugalska, Tuniska či Kuby. Dokopy ide o osem rôznych krajín.

„Osobne si myslím, že je to dobré. Títo mladíci majú dobrú kvalitu. Chceli sme získať týchto chlapcov. Samozrejme, pozerali sme sa aj na ich charakter a to, či sú to praví profesionáli. Dobrým tréningom môžu urobiť výrazný pokrok a môžu odviesť kvalitnú robotu v európskych súťažiach. Čo je ale najdôležitejšie, majú moju dôveru,“ dodal Goluža.

Tréner nevidí problém ani v komunikácii v kabíne, kde sa stretnú hráči z rôznych krajín. „Myslím, že nebudeme mať problém v tejto a ani inej oblasti. Chlapci sú profesionáli a musia robiť to, čo sa im povie,“ zdôraznil 48-ročný chorvátsky lodivod, ktorý sa neobáva ani prijatia nových hráčov fanúšikmi.

Náročnejšie ako Liga majstrov

Ambície Tatrana sú podľa trénera aj v nasledujúcej sezóne podobné ako v tejto neukončenej. S tým rozdielom, že po reorganizácií súťaží by nemali pôsobiť v Lige majstrov, ale v novovytvorenej súťaži.

„Pre nás je samozrejmosťou získať víťazstvo v domácej lige i pohári. V SEHA lige a Európskej hádzanárskej lige (EHL) chceme v každom zápase predviesť naše maximum a vyhrať čím viac zápasov. EHL ale bude ťažká súťaž. Osobne očakávam, že bude ešte náročnejšia ako skupiny C a D Ligy majstrov,“ dodal na záver Goluža.

A v obrazoch nájdete pre zmenu zábery na prvý spoločný tréning košických hokejistiek po dlhej pauze.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prvý spoločný tréning košických hokejistiek po korone
18
Galéria
Zdroj: Ice Dream Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM