Šport

Hádzanárky Prešova majú za sebou domácu premiéru: Nevyhrali, ale ani neprehrali!

Prešovské družstvo žien hádzanárok má za sebou domácu premiéru v interligovej súťaži WHIL. Súperom im bol húževnatý celok Sokola Písek, v predohrávanom stretnutí 6. kola. V zápase sa však z víťazstva nikto neradoval!

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárky Prešova majú za sebou domácu premiéru: Nevyhrali, ale ani neprehrali!
Zdroj: Dnes24.sk

Športovkyne privítalo žičlivé prostredie pre hádzanú, ktorú vytvorila početná divácka kulisa.

Prešovčanky však začali pomerne nervózne. Nevedeli sa spočiatku dostať do dobrého tempa. Skúsenejšie hostky sa od začiatku ujali vedenia v skóre a svoj nepatrný náskok neustále udržiavali. Naše to nahrádzali bojovnosťou v obrane a snahou o rýchly prechod do útoku. Prvýkrát naše družstvo vyrovnalo v 17. minúte prvého polčasu na 6:6.

Do šatní sa šlo za stavu 10:11 pre hostky a to bolo predzvesťou vyrovnaného druhého polčasu. Tak sa aj stalo. Skóre sa začalo otáčať v náš prospech, pričom v 12. minúte druhého dejstva naše družstvo viedlo už o 3 góly (15:12). Po tejto úprave skóre prišlo na rad z oboch strán dosť veľa nepresností, ale to už oba družstvá išli na doraz. Pár sekúnd pred koncom Szandra Kuti hádzala pokutový hod, avšak loptu zo svojej ruky do siete nedostala a tak napokon skončilo stretnutie zmierlivou remízou. Naše družstvo malo historické víťazstvo na dosah, ale bohužiaľ nestalo sa. Nevadí.

Hádzanárky Bemaca Prešov remizovali v nedeľňajšej predohrávke 6. kola WHIL v domácej premiére česko-slovenskej súťaže s TJ Sokol Písek 20:20.

Bemaco Prešov – TJ Sokol Písek 20:20 (10:11) Najviac gólov: Kutiová 10/7, Babuková 3, Čirčová a Nemčíková po 2 – Malá 5/3, Palasová 4/2, Součková 4. Rozhodovali: Gedeon – Vydra, vylúčení: 4 – 3, 7 m hody: 9/7 – 7/6

Foto: archív bemaco fb, Text: Peter Bereš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM