Ľubomír Hudačko Správy

Hádzanári sú vo finále, čaká ich víťaz základnej časti: S Považskou však dvakrát prehrali

Súpera HK Kúpele Bojnice zdolal aj v treťom súboji semifinále a víťazstvom 37:24 (21:8) splnili úlohu favorita. V nej triumfovali 3:0.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári sú vo finále, čaká ich víťaz základnej časti: S Považskou však dvakrát prehrali
Zdroj: Viktor Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov sa tešia z postupu do ďalšieho finálového súboja domácej Niké handball extraligy. Dnes24.sk o súhrne semifinálovej série informoval prešovský klub.

Súpera HK Kúpele Bojnice zdolal aj v treťom súboji semifinále a víťazstvom 37:24 (21:8) splnili úlohu favorita. V nej triumfovali 3:0.

Tretí duel proti Bojniciam a celú semifinálovú sériu popri trénerovi Marekovi Gernátovi zhodnotil aj brankár Igor Čupryna.

Finále bude ťažké

Marek Gernát, tréner Tatrana: „Sériu rozhodol zápas v Bojniciach. Nám vyšla obrana, rýchly protiútok, Marcos (Colodeti – pozn.) zatvoril bránu, urobil 13 zákrokov v prvom polčase a hneď z toho štyri asistencie do protiútokov. Ťažili sme z jeho koncentrácie, výborných zákrokov, tak sme to uhrali hlavne kvalitnou obranou. Ten zápas bol rozhodujúci, tam sme ich zlomili. Dôležité je, že sa nikto nezranil. Na sériu s Považskou, ktorá hrá rýchlo, sa musíme naozaj dobre pripraviť.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „V sérii sme nemali veľké problémy. V tíme Bojníc hralo veľa kamarátov a hráčov, ktorí tu niekedy hrali. Aj trénera poznáme veľmi dobre. Dobre s nami bojovali, ale bolo vidno, že sme boli rýchlejší, dali sme viac protiútokov a chlapci mali viac ako 70 percent úspešnosť streľby. Teraz máme čas na to, aby sa k nám vrátili chlapci, ktorí nie sú doliečení. Vieme, že finále bude ťažké, ale ideme bojovať na sto percent.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM