Iné športy

Hádzanári Prešova urobili deťom radosť: Na programe bolo aj triafanie do brankára

Kompletný A-tím hádzanárov Tatrana zavítal k deťom zo Základnej školy Mirka Nešpora v Prešove. Odštartoval projekt podpory zameraný na športovanie detí.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Prešova urobili deťom radosť: Na programe bolo aj triafanie do brankára
17
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Aj do ďalších miest

V rámci neho chcú hádzanári postupne navštíviť jednotlivé školy v meste a propagovať šport ako taký, ako aj Regionálne centrum hádzanej vytvorené v auguste tohto roka Slovenským zväzom hádzanej. „Cieľom je priniesť hádzanú do všetkých škôl v Prešove a okolí. Toto bol prvý krok, kedy si chlapci A-tímu Tatrana vo svojom harmonograme našli priestor, aby navštívili školu, kde funguje krúžok minihádzanej. Postupne takto chceme ísť aj do ďalších škôl,“ povedal hlavný tréner centra Milan Foľta.

„Zatiaľ sa podarilo urobiť krúžky minihádzanej na štyroch školách. Navštevujú ich prváci a druháci základných škôl. Chceme tieto deti dostať postupne do klubov, či už ide o Tatran, ale aj dievčenský klub v Prešove,“ dodal bývalý dlhoročný úspešný reprezentant a hráč Tatrana s tým, že snahou je osloviť čo najviac škôl v regióne. „Chceme ísť do ďalších miest v okolí a aj tam rozširovať členskú základňu o malých hádzanárov v čo najvyššom možnom počte,“ pripomenul a dodal, že prvá akcia na ZŠ Mirka Nešpora dopadla výborne. „Podujatie sa vydarilo, bolo to prvýkrát. Bolo vidieť, že spokojní sú hráči aj deti. Určite to prinesie ovocie do budúcnosti,“ dodal Foľta.

Prvá návšteva školy pritom bola spomedzi hádzanárov azda najviac zaujímavá pre Tomáša Rečičára, keďže je bývalým žiakom tejto školy. „Bol to veľmi dobrý pocit sa sem vrátiť, keďže som tu od mala deväť rokov študoval. Bolo pekné popozerať ako to tu vyzerá, stretnúť sa s učiteľkami, ktoré ma učili,“ tešil sa najmladší člen kádra A-tímu, ktorý si hodinku strávenú s deťmi pochvaľoval.

Triafali brankára

„Ukázali sme im nejaké prihrávky a základné veci. Dúfam, že sa im to páčilo a že prídu skúsiť hádzanú,“ dodal. Na jeho slová nadviazal aj jeho spoluhráč Lukáš Urban. „Bola to pre deti super akcia. Niektoré o hádzanej vedeli, niektoré tento šport iba spoznali, čiže možno ich to priláka, aby sa na hádzanú prihlásili aj oni a možno z nich v budúcnosti niečo bude,“ povedal Urban, ktorý sa takisto dobre zabavil. „Bola to ohromná zábava, ja som veľmi spokojný s touto akciou. Aj deti si niečo odniesli,“ opísal.

Hádzanári okrem toho deťom z krúžku minihádzanej venovali aj tričká a hádzanárske suveníry. „Bolo to super, hráči sa mi venovali. Niektorých z nich poznám, ešte som s nimi ale nemal možnosť trénovať. Najlepšie bolo, ako sme hádzali loptu do brankára. Bolo to super zatrénovať si s mužmi a bude sa mi oveľa lepšie trénovať aj s mojím trénerom,“ prezradil štvrták Matúš Majirský, ktorý sa v krúžku venuje hádzanej druhý rok. Klub má v spolupráci so SEHA Gazrom league záujem v budúcnosti pripraviť aj projekt žiackej ligy pre deti z Prešova a okolia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Žiaci ZŠ Mirka Nešpora: Zatrénovali si s hádzanármi Prešova
17
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM