Ľubomír Hudačko Šport

Hádzaná v Prešove pod taktovou nového trénera: Jeho cieľom je záchrana, už s ňou má skúsenosti

Čaká ho neľahká práca, ale skúsenosti má. Hádzaná v Prešove zaznamenala zmenu na poste lodivoda, do hry tak vstupuje ostrieľaný kouč. Podľa svojich slov bude rád, ak sa mu podarí zachrániť v metropole Šariša najvyššiu súťaž. Kto sa stal na lavičke mužom číslo jeden?

Ilustračný obrázok k článku Hádzaná v Prešove pod taktovou nového trénera: Jeho cieľom je záchrana, už s ňou má skúsenosti
Zdroj: TASR

Novým trénerom hádzanárok ŠŠK Bemaco Prešov sa stal Pavol Hižnay. Skúsený kouč nahradil pri kormidle nováčika nadnárodnej WHIL Romana Lamača, ktorý sa minulý týždeň vzdal tejto funkcie.

Čaká ma neľahká práca, na ktorú som ale zvyknutý. Iba s tromi skúsenými hráčkami v kádri a ostatnými mladými dievčatami, sa pokúsim nadviazať na to dobré, čo tu nechal môj predchodca. No nechcem byť iba údržbárom, predovšetkým chcem posunúť tento tím dopredu," povedal Hižnay.

So záchranárskymi prácami už skúsenosti má, hoci odvtedy už ubehlo veľa času „V roku 1996 som nastúpil na lavičku IS Košice, ktoré boli v čase môjho príchodu v tabuľke posledné, no nakoniec sa nám spoločne podarilo zachrániť najvyššiu súťaž. Tiež boli vtedy v pozícii nováčika. Keď mi vyjde niečo podobné aj tu v Prešove, budem rád," dodal nový kouč Prešovčaniek.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM