Michala Halásová Kultúra

Grimmy Dance Cup 2013. Tanečníci predviedli svoj talent

V prešovskom Dome kultúry sa v sobotu konal 11. ročník celoslovenskej tanečnej súťaže GRIMMY DANCE CUP 2013. Išlo o pokračovanie úspešnej súťaže, ktorú roky organizoval v Prešove pod názvom PRE Show Cup Tanečný klub GRIMMY. A v tradícii sa tento rok rozhodol pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Grimmy Dance Cup 2013. Tanečníci predviedli svoj talent
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom súťaže bola tentokrát Súkromná ZUŠ GRIMMY v spolupráci s FABIO PRODUCTION, Dance&Model Agency. Do súťaže sa prihlásilo 856 tanečníkov z 20 tanečných klubov, CVČ a ZUŠ z celého Slovenska. Do poroty zasadli uznávaní tréneri, tanečníci a porotcovia z celého Slovenska. Mesto Prešov reprezentovali SZUŠ GRIMMY a TS ELIT. Súťažilo sa v 17 disciplínach (všetko choreografie rôznych žánrov ako Hip-hop, disco dance, show dance, scénické choreografie, open choreografie…) v troch vekových kategóriách, deti, juniori a mládež.

SZUŠ GRIMMY a TK GRIMMY získali najviac ocenení zo všetkých súťažiacich a opäť potvrdili svoje dlhoročné kvality (18 rokov pôsobenia) a úspešnú systematickú prácu so svojimi zverencami vo všetkých vekových kategóriách. SZUŠ GRIMMY získala 1.miesto až šesťkrát, trikrát obsadila 2.miesto a trikrát 3. priečku. TS ELIT tiež z Prešova získali raz 2.miesto a raz 3.miesto.

Súkromnú ZUŠ reprezentovalo dokopy 198 tanečníkov, v kategórií disco to bola choreografia „Madagaskar“ a „Bolywood“ a v kategórií hip-hop choreografia „Na úrade práce, Džungales“ a mnohé ďalšie. Tanečníci po súťaži určite nebudú oddychovať, keďže ich čaká príprava na blížiacu sa sériu Majstrovstiev Slovenska.

Text a foto: Marek Eštočin

Grimmy Dance Cup 2013
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM