Správy

Gratulácie osobne kvôli pandémii neboli: Koľko 100 a viac ročných ľudí evidujú v Prešove?

Mesto Prešov malo roky zvyk prísť k jubilantom, ktorí sa dožili 100 a viac rokov a osobne im zablahoželať. To sa však kvôli opatreniam muselo vylúčiť.

Ilustračný obrázok k článku Gratulácie osobne kvôli pandémii neboli: Koľko 100 a viac ročných ľudí evidujú v Prešove?
Zdroj: TASR/AP

Keďže sa okres Prešov postupne prepracoval po zlepšenej situácii na Slovensku do oranžovej fázy, dočkať gratulácií by sa mohli aj seniori.

Veď roky platilo, že kto sa dožil okrúhlej stovky, vedenia mesta sa zúčastnilo oslavy osobne. Koľko ľudí však by takúto možnosť aktuálne malo?

11 občanov

„Matričný úrad mesta Prešov k 19. máju 201 eviduje 11 občanov vo veku 100 a viac rokov," sprostredkovala stanovisko pre Prešov Dnes 24 tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Nové správy máme aj z východu:

Ako doplnila, vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu a hrozbu šírenia ochorenia covid-19 v záujme ochrany zdravia týchto občanov, ktorí patria do najrizikovejšej skupiny obyvateľov, a tiež ochrany zdravia ich blízkych, necestovali priamo za nimi, do ich domácností.

Možno aj osobne

"Ak to však situácia v najbližšom čase dovolí, plánujeme tieto návštevy obnoviť, aby našim 100 a viacročným jubilantom mohlo vedenie mesta Prešov zablahoželať osobne,“ dodala na záver.

A vo fotogalérii nájdete aj zábery na novinku v podobe domčeka, vďaka ktorému seniori na Cemjate bezpečne prijímajú návštevy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Na Cemjate vznikol pre seniorov návštevný domček
4
Galéria
Zdroj: EASY FOTO TASR - Maroš Černý
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM