Ľubomír Hudačko Futbal

Gólom z penalty vyhral Tatran nad Bardejovom tesne 1:0. V tabuľke sme tretí

Bola to fuška! Už-už sa zdalo, že duel zelenobielych proti Partizánu sa skončí bez gólov. Štyri minúty pred koncom však Peter Nworah vybojoval pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Poliaček. Bardejov tak prvýkrát inkasoval a prvýkrát prehral. Prešov poskočil na bronzovú priečku.

Ilustračný obrázok k článku Gólom z penalty vyhral Tatran nad Bardejovom tesne 1:0. V tabuľke sme tretí
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Behavý, ale vyrovnaný a medzišestnástkový futbal počas celého duelu sa nie a nie zlomiť pri gólovom momente.

Prvý polčas strelci prespali

Nestalo sa tak napríklad po štvrťhodine hry, keď sa do šancí dostával Dolný. V prvom prípade mu lopta v dobrej pozícii utiekla, pokus číslo dva potom riešil brankár Čikoš-Pavličko s prehľadom.

Bezgólový stav nezmenil ani v 22. minúte šikovný Nigérijčan v službách Tatrana Nworah. Po chybe obrany sa dostal nadostrel brány, prekonal brankára, no len slabou strelou. Tú obrana potom bezpečne odkopla. V prvom polčase ešte zaujala snaha Dolného otvoriť skóre, peknú strelu v 38. minúte mu ale Čikoš-Pavličko zlikvidoval. Do kabín sa tak šlo za bezgólového stavu.

Rozhodla penalta, Bardejov zahodil dve šance

Kto iný ako Nworah v domácom drese rozprúdil krv v žilách obrancov Bardejova aj po zmene strán. Hráč, ktorý v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní práve v drese Partizána sa dostával do zakončenia v 57. minúte v dobrej pozícii. Tiesnený a možno aj faulovaný však loptu do siete či na spoluhráča presne neposlal.

K slovu sa tak dostali aj hostia. Po hodine hry v brejku unikal Andrič, ale tvrdou strelou mieril vysoko nad. O niečo lepšie prevedenie ponúkol ten istý hráč v 70. minúte, ale Taliana v bráne len natiahol. K zakončeniu mu chýbali decimetre. Rozhodla tak situácia päť minút pred koncom. Opäť sa do šance rútil aktívny Nworah a keď si vo vápne posúval loptu do zakončenia, bol faulovaný.** Loptu na biely bod si postavil striedajúci Poliček a otvoril skóre – 1:0**. V závere sa už nič podstatné nestalo a tak tri body ostali v Prešove.

Tréner Bardejova Rastislav Kica po zápase povedal: „Cieľom v tomto dueli bolo predviesť dobrý výkon a potrápiť Tatran. Prvý polčaas bol z môjho pohľadu plný nepresností. Nworaha sme poznali, ustrážili sme ho. V druhom polčase nás súper zatlačil, mali sme stred poľa ale v našich rukách. Škoda, že Andrič nedal dve dobré šance. K rozhodcovi sa vyjadrovať nebudem, nech si vstúpi do svedomia sám,“ uviedol sklamaný kouč.

Lodivod Prešova Jozef Kostelník: „Dosiahli sme veľké víťazstvo proti dobrej obrane. Ťažšie sme sa presadzovali. Chýbal nám pohyb. Cestovali sme v poslednom období po celom Slovensku, najprv sme hrali v Senci v pohári v Čadci. Bardejov bol oddýchnutý, navyše hral pohárový zápas doma. Je dôležité dosiahnuť také víťazstvo. Kryštalizuje sa tímový charakter, išli sme za víťazstvom do konca. Nebolo to ľahké, som hrdý na svojich hráčov,“ dodal.

2. liga – 4. kolo: 1. FC Tatran Prešov – Partizán Bardejov 1:0 (0:0)

Gól: 86. Poliaček (11m), ŽK: 34. Zbiňovský, 87. Nworah – 52. J. Zápotoka, 72. Hanuščák, 85. Palša, 85. L. Zápotoka pred 1384 divákmi rozhodoval Kozák (E. Weiss, Špivák)

Zostavy:

1. FC Tatran: Talian – Hatok, Bartek, Krajník, Zbiňovský – Papaj, P. Jacko – Dolný (76. Poliaček), Katona, D. Leško (76. P. Šafranko) – Nworah (90. Hruška)

Partizán: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Staš, Palša, Kica – L. Zápotoka – Grohoľ (88. Cuprišin), J. Zápotoka (78. Kuhajdík), Dzurík, Azavedo – Andrič (88. Pisarik)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM