Ľubomír Hudačko Rôzne

Gitarista bývalej formácie Nuda Stanislav Čorej: Prispel som k rozpadu kapely!

Prešovská hudobná formácia Nuda bodovala koncom 90. rokov a na prelome milénia skladbami ako Málo z teba mám či Chytím ťa za ruku. Muzikanti už takmer desaťročie pod touto značkou nepôsobia, našli si iné cesty. O tej svojej porozprával v vtedajší gitarista a teraz bubeník Komajoty Stanislav Čorej.

Ilustračný obrázok k článku Gitarista bývalej formácie Nuda Stanislav Čorej: Prispel som k rozpadu kapely!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako si vybavujete začiatky zoskupenia?

Ak si správne spomínam, boli to Kamil Filka a Stano Kociov, ktorí niekedy v roku 1997 na Sídlisku Sekčov u Stana v pivnici založili kapelu.

Takže z pivnice na pódiá. Je možné označiť aj najväčší úspech kapely? Čo ním bol?

Som presvedčený, že množstvo znalostí, ktoré sme získali vďaka Táslerovcom a ktoré nám pomohli rozvíjať sa vlastnými smermi.

V súčasnosti ešte máte k hudbe blízko?

Venujem sa kapele Komajota ako bubeník spolu s Martinom Husovským a Mišom Kráľom. S nimi sme hrali chvíľu aj v druhej zostave kapely Nuda.

To je pre niektorých možno novinka. Kvôli čomu teda zavesila kapela Nuda nástroje na klinec?

Kvôli nevedomosti. Kapela je komplikovaný organizmus a na jeho fungovanie je nevyhnutné mať obrovské množstvo vzájomného porozumenia a minimum ješitnosti medzi členmi kapely.

Je vám za ňou ľúto, je prípadne možnosť jej obnovenia?

Určite áno. Nechali sme v oboch zostavách Nudy množstvo energie, ktorá sa nám v podstate nevrátila a k tomu času ma viaže aj kopa nostalgie. Keďže som ale prispel ku rozpadu kapely (prvej aj druhej zostavy), tak by som mal v podstate držať hubu a krok. Obnovenie by bolo fajn na pár akcií, no viem si predstaviť, že potom by sa Nuda opäť rozpustila vinou množstva aktivít, ktoré máme všetci rozbehnuté.

Existuje nejaká pesnička, ktorá sa vám najviac vryla do pamäte počas pôsobenia?

V podstate žiadna. Dodnes mám z tých rokov obrovský mišmaš. Najviac sa mi ale vybavuje jedna nezverejnená nahrávka zo skúšobne, ktorú sme natočili na kazetový magnetofón mojej babky, taký malý jazvečík to bol a z ktorej sme mali obrovskú radosť. Čiže spomínam si skôr na pocity okolo skladieb.

Myslíte si, že je po skončení činnosti kapely Nuda na slovenskej scéne nuda?

To nie. Slovenská hudobná scéna sa mení presne tak, ako celosvetová, keďže je s ňou previazaná. Ja sa teším z každej novej kapely a interpreta, ktorým sa aj skrz naše pôsobenie v hudobnej komunite Umpax a cez reláciu Svetlá hodinka snažíme pomôcť ku úspechu a schopnosti prežiť z hudby. Je veľmi dôležité, vo všeobecnosti, aby ľudia robili to, čo ich baví. Skrz tento pocit potom pracujú rýchlejšie, efektívnejšie a celkovo to pomáha slovenskej spoločnosti ku svetlejším zajtrajškom (smiech).

Nuda - Chytím ťa za ruku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM