Správy

Gesto, ktoré vás dojme: Žiaci z prešovskej školy posielajú pacientom do nemocnice listy

Občianske združenie Podaj ďalej spolu s deťmi zo ZŠ Šmeralova rozbehli krásny projekt, o ktorom sa oplatí dozvedieť viac.

Ilustračný obrázok k článku Gesto, ktoré vás dojme: Žiaci z prešovskej školy posielajú pacientom do nemocnice listy
Zdroj: Mesto Prešov

Ľudia, ktorí sa liečia z ťažkých chorôb, majú len zriedka možnosť byť doma so svojou rodinou. O krásnom projekte redakciu Prešov Dnes 24 informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

„Nie všetkým je umožnená taká samozrejmá vec, ako je prežívanie ťažkých dní choroby v kruhu najbližších. Ľudia, ktorí sa liečia na vážne ochorenia vyžadujúce hospitalizáciu, nie sú osamelí, iba dočasne sami. Naši žiaci sa rozhodli spríjemniť im liečbu napísaním listu s jasným posolstvom: Sme s Vami," hovorí riaditeľ ZŠ Šmeralova, Ľubomír Bodnár.

Podajková pošta

Táto aktivita je súčasťou projektu občianskeho združenia Podaj ďalej a má názov „Podajková pošta“.

Žiaci píšu listy pacientom do nemocnice, ktoré dopĺňajú svojimi kresbami. Ich úlohou je ľudí na nemocničných lôžkach povzbudiť v ťažkých chvíľach a vyčarovať im na tvárach úsmev.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Každý list je na obálke označený modrou alebo ružovou kvapkou, podľa toho, či je venovaný mužovi alebo žene.

Putujú pacientom

„Hotové listy prinesú panie učiteľky do schránky OZ Podaj ďalej, odkiaľ putujú priamo pacientom na jednotlivých oddeleniach v nemocnici,“ doplnila referentka.

OZ Podaj ďalej šikovným žiakom poďakovalo špeciálnym ďakovným listom a prekvapením bola aj dojímavá návšteva jedného z pacientov priamo v ich škole.

„Pred ZŠ Šmeralova bude už čoskoro zriadená schránka "Podajkovej pošty“, do ktorej môže ktokoľvek vhodiť list venovaný pacientom, a to až do konca júna tohto roka," uzavrela Šitárová.

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery na nový projekt na Cemjate. Tam môžu seniori privítať návštevy v zaujímavom domčeku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Na Cemjate vznikol pre seniorov návštevný domček
4
Galéria
Zdroj: EASY FOTO TASR - Maroš Černý

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM