Iné športy

Futsalistom Prešova sa nedarilo: Po prehre s Košicami už nepostúpia do play off

Futsalisti Ekoprimu Prešov prišli definitívne o šancu vyhrať druhú ligu Východ a zároveň aj o šancu postúpiť do play-off. Rozhodla o tom prehra v derby.

Ilustračný obrázok k článku Futsalistom Prešova sa nedarilo: Po prehre s Košicami už nepostúpia do play off
Zdroj: Viktor Zamborský

Rozhodnutie padlo v zápase na palubovke Zlato luxu Košice, kde prehrali s priamym konkurentom v boji o prvenstvo 4:8. Výsledok duelu ale trošku zavádza, priebeh nebol vôbec jednoznačný. Šarišania nezachytili nástup domácich, Košičanom patril úvod duelu, keď strelili dva góly. Potom sa do stretnutia postupne dostávali aj hostia, ktorí zásluhou hetriku Beliša ešte do polčasu vyrovnali na 3:3.

V druhom polčase v 29. minúte išli do vedenia opäť domáci, v tej istej minúte Prešovčania stav opäť dorovnali. Hostia mali ďalšie šance, ktoré nepremenili a platilo nedáš-dostaneš. Domáci potrestali Ekoprim piatym gólom. Hostia sa potom tlačili dopredu a snažili o vyrovnanie, no z brejku sa opäť presadili domáci. Šarišanom nevyšla ani záverečná power play, pri ktorej inkasovali ďalšie dva góly a Košiciam napokon podľahli 4:8.

Hlasy po zápase

„Tak ako každý zápas sme aj teraz na začiatku inkasovali. Podarilo sa nám vyrovnať, dostať sa do zápasu, koniec prvého polčasu patril nám, mali sme veľa príležitostí. V druhom dejstve bola prvá desaťminútovka vyrovnaná, ale viac šancí sme mali my. Košice nás za nepremenené príležitosti potrestali. Dali nám piaty gól a to nás zlomilo. Potom sme súpera zatlačili ale z brejku sme vždy dostali ďalší a ďalší gól,“ zhodnotil Lukáš Vrbovský, hráč Ekoprimu Prešov. Po prehre Prešovčania už definitívne nepostúpia do baráže a v tejto sezóne sa nepobijú o návrat do extraligy.

Futsalista Ekoprimu Lukáš Vrbovský po stretnutí neskrýval sklamanie. „Škoda, celú sezónu sme mali takú hore-dole. Každé stretnutie sme hrali s inými chlapcami, vždy bola iná zostava. Aj napriek tomu chcem poďakovať chlapcom, že bojovali. Aj keď sa nedarí, nech sa maká a my sme makali.“

Futsalistov Prešova čaká v tejto sezóne už iba jeden zápas. Posledné stretnutie mali pôvodne hrať v Košiciach s Grizzly. Tento duel sa ale odohrá v Prešove v hale na Baštovej ulici a to vo štvrtok 8. februára o 20.00.

Zlato lux Košice – FK Ekoprim Prešov 8:4 (3:3)

  • Góly: 2., 11., 33., 38. Seman, 5. Vilčko, 29., 39. Grega, 35. Capík – 8., 14., 17. Beliš, 29. Vantruba
  • Rozhodovali: Molitoris, Bančanský
  • ŽK: Rohal, Horňák – Adam, Vrbovský, Harčár
  • 189 divákov.
  • Zlato lux Košice: Pella – Seman, Vilčko, Rohal, Capík, Grega, Horňák, Kis
  • FK Ekoprim Prešov: Kapraľ, Chovan – Vrbovský, Harčár, Beliš, Mikluš, Adam, Prusák, Vantruba, E. Kapraľ

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM