Ľubomír Hudačko Iné športy

Futsalisti zmenia šéfa lavičky. Náhradou má byť tréner s medzinárodnými skúsenosťami

Zmena na poste trénera čaká futsalistov Prešova. Dušan Michalčík sa totiž poberie z lavičky na pozíciu činovníka, potvrdil to manažér futsalistov FK Slovanet Pavol Šarišský.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti zmenia šéfa lavičky. Náhradou má byť tréner s medzinárodnými skúsenosťami
Zdroj: Webnoviny.sk

Tím tak bude musieť nájsť náhradu za lodivoda, ktorý v minulej sezóne doviedol mužstvo k peknému 6. miestu. Malo by ísť o trénera s medzinárodnými skúsenosťami, ale definitíva padne až vtedy, keď to bude na papieri.

Z trénera činovník

Podľa Prešovského Večerníka za tým nie je nič vážne. Michalčík totiž ostáva v štruktúrach klubu, no keďže bol doteraz na funkcionárskom poli na všetko úplne sám, dohodol sa s vedením klubu, že presedlá na funkciu činovníka: „Nechcel som ísť do neznáma a ťahať k sebe človeka, ktorého som doteraz v tejto brandži nemal otestovaného. Dušan je spoľahlivý človek a o správnosti svojej voľby nepochybujem,“ nechal sa počuť v rozhovore pre Prešovský večerník Šarišský.

Nová sezóna začne 13. septembra, vyžrebovanie však ešte nebolo zahájené. Vedenie Slovenského futsalu totiž zobralo na vedomie určité námietky klubov a čakalo sa aj na to, či sa do extraligy prihlási tím PKP Košice. Až teda v najbližších dňoch by mal byť známe, proti komu sa Prešovčania postavia zoči-voči ako prvému súperovi.

Cieľom postup do bojov o majstra

Jedna zaujímavá zmena však je známa už dnes. Desiati účastníci sa rozdelia po skončení základnej časti tak, že prvá šestka hrá systémom play-off o majstra, ostatní o záchranu. Prvé kolo play-off neabsolvujú najlepší dvaja zo základnej časti. Automaticky totiž postúpia do kola druhého. Cieľ Šarišanov je jasný; postup do bojov o majstra.

V kádri by sa nemali udiať žiadne zmeny. Nikto do tímu nepríde a takisto ani nikto kabínu neopustí. Mnohí z nich hrajú aj „veľký“ futbal – ide o Jána Adama, Adriána Hricova či Richarda Babjaka.

Za primátorom už nepôjde

Problémom na chod fungovania sú, samozrejme, financie. Mesto nepodporuje ani seniorov z Áčka Tatrana Prešov, futsal je teda až na ďalšej koľaji. Šarisskému teda nezostáva nič iné, ako prosíkať u sponzorov: „Inak to nejde. Lebo viem, že mesto nepomôže. No aj tak som sa snažil objednať aj u pána primátora. Nemal som v pláne žiadať peniaze, iba sa osobne stretnúť, predstaviť sa, keďže reprezentujeme Prešov v najvyššej súťaži. No odpoveď od jeho ľudí, či áno, či nie, prípadne neskôr, neprišla doteraz žiadna – a odvtedy uplynul už relatívne dlhý čas. Považujem to za uzavretú kapitolu, viac sa pýtať nebudem,“ dodal pre Prešovský Večerník Pavol Šarišský.

Foto: ilustračné Zdroj: Prešovský večerník

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM