Iné športy

Futsalisti Prešova zabojovali: V posledných troch minútach otočili z 1:4 na 4:4

Prvý zápas v roku 2018 sa konal v rámci 6. kola druhej futsalovej ligy Východ. O výsledku zápasu medzi Prešovom a Humenným sa rozhodlo až v závere.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Prešova zabojovali: V posledných troch minútach otočili z 1:4 na 4:4
Zdroj: Viktor Zamborský

Hostia z Humenného, ktorí už raz v tejto sezóne s Prešovom vyhrali, mali raketový štart, do vedenia išli už v prvej minúte. O jeden gól vyhrávali do 15. minúty, kedy na 1:1 vyrovnal Tomáš Eliáš.

Druhý polčas si hostia dobre rozbehli. V úvodných štyroch minútach strelili dva góly, neskôr vsietili aj ďalší (4:1). Hráči Humenného mali ešte tri minúty pred koncom trojgólový náskok a tri body na dosah ruky, no nakoniec získali len jeden. Domáci začali hrať v záverečných minútach power play a hra bez brankára im vyšla na jednotku. Z početnej výhody vyťažili tri góly. Pred koncom znížil najprv Rudolf Beliš, hneď potom sa presadil Jakub Harčár a domáci vyrovnali na 4:4 až v poslednej minúte vďaka gólu Tomáša Mikluša.

Hlasy po zápase

„Veľa šancí sme mali my aj súper, ale robili sme strašné chyby v obrane. Keď nepremeníme toľko príležitostí nemôžeme vyhrať. Sme vďační aspoň za bod, lebo tri a pol minúty pred koncom sme ešte prehrávali 1:4, za remízu preto môžeme byť radi,“ zhodnotil hrajúci tréner Prešova Tomáš Eliáš. Nakoniec sa ale Šarišania vyhecovali a vyšla im aj záverečná power play. „Neviem čo presne pomohlo. Na lopte sme boli pri hre bez brankára istejší. Boli sme nervózni a v power play sme aj na moje prekvapenie hrali isto, mali sme pokusy, dali sme góly. Máme zlatý bod, celkový výkon však nebol dobrý,“ dodal Tomáš Eliáš.

Hráči Humenného odchádzali z metropoly Šariša napokon s jedným bodom, aj keď blízko boli ku všetkým trom. „Ešte pred koncom sme počítali s plným bodovým ziskom, ale Prešovčania výborne zahrali bez brankára a dali nám tri góly. Naši hráči nezvládli taktické striedanie. Na palubovke boli v tej chvíli futsalisti, ktorí neboli spolu zohratí, navyše boli v hre dlhšie a boli vyčerpaní. Z tlaku Prešova nedošlo k prestriedaniu a z toho pramenili góly v závere stretnutia,“ okomentoval asistent trénera Angels Humenné Vladimír Vasilko, ktorý ale z konečného výsledku nebol sklamaný. „Pred stretnutím sme s bodom nepočítali, chýbalo nám veľa hráčov. Ak sa pozriem na priebeh som trošku sklamaný, že to takto dopadlo, ale keďže sme predtým nerátali ani s remízou, s bodom som spokojný.“

V hre boli aj juniori FK Ekoprim Prešov z kategórie U20. V Žiline najprv zdolali domáci ŠK Makroteam vysoko 13:1, siedmimi gólmi sa v stretnutí zaskvel Filip Marton. V ďalšom stretnutí podľahli MŠK Žilina najtesnejším rozdielom 0:1.

FK Ekoprim Prešov – Angels Humenné 4:4 (1:1)

  • Góly: 15. Eliáš, 37. Beliš, 37. Harčár, 39. Mikluš – 1. Komjatý, 22. Karas, 24. Kuruc, 32. Popik
  • Rozhodoval: Kopec. ŽK: Chovan – Vasiľ
  • 100 divákov.
  • FK Ekoprim Prešov: Lipka, Chovan – T. Eliaš, Vrbovský, Krempaský, Mikluš, Harčár, Marek Mihok, Beliš, Kraľovič, Matúš Mihok, Hricov, Danko
  • Angels Humenné: Klamár, Križanovský, Komjatý, Zlacký, Porvazník, Vasiľ, Karas, Horvat, Popik, Dudič, Kuruc

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM