Iné športy

Futsalisti Prešova vyhrali domáci duel: V zápase nastala aj kuriozita s časomierou

Futsalisti Prešova sa premiérovo predstavili na domácom ihrisku. V šarišskom derby privítali Partizán Bardejov a nesklamali, keďže triumfovali 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Prešova vyhrali domáci duel: V zápase nastala aj kuriozita s časomierou
Zdroj: TASR

Od začiatku stretnutia sa hralo v rýchlom tempe, bojovne a odvážne. Oba tímy si vypracovali sľubné príležitosti, ale skórovať sa v prvom polčase podarilo iba domácim. V 8. minúte otvoril skóre Marek Mihok. Potom v poslednej minúte vystrelil Tomáš Mikluš a do šatní sa išlo za stavu 2:0 pre Prešov.

Zlomili adaptér

Domáci dobre vstúpili aj do druhého dejstva. Do streleckej listiny sa iba minútu po zmene strán zapísal najlepší Rudolf Beliš a Šarišania viedli už 3:0. Bardejovčania ale v obrane zabrali a domácim statočne odolávali. Vzruch priniesla 37. minúta. Hráči v súboji vrazili do stolíka na hracej ploche a zlomili adaptér na časomiere. Zápas sa na niekoľko minút prerušil a krátka pauza pomohla hosťom, ktorí v predposlednej minúte znížili na konečných 1:3.

Prešovčania v prvom domácom súboji sezóny zvíťazili a do tabuľky si pripísali aj prvé tri body. Premiérová výhra ich podľa trénera Mareka Ondríka nakopne. „Zápas sa hral vo vysokom tempe, šance boli na obidvoch stranách, no kvalita trošku viac na našej. Škoda našich nepremenených šancí, lebo stretnutie už mohlo byť z našej strany rozhodnuté v 15. minúte. Súper hral na moje prekvapenie kvalitne a kombinačne veľmi dobre, aj individuálne výkony mali vynikajúce. Oproti zápasu v Humennom sme sa vyvarovali chýb, chlapci ukázali vôľu vzadu aj vpredu.“

Hlasy po zápase

Brankár Prešova Lukáš Chovan mal na dosah prvé čisté konto v sezóne. Bardejovčania ale bojovali a v predposlednej minúte sa im podarilo streliť čestný zásah. „Súboj bol náročný a hral sa vo vysokom tempe, divákom sa musel páčiť. Bardejovčania prišli s kvalitným mužstvom, ktoré bude určite ašpirovať na popredné priečky. Som rád, že sme duel dotiahli do víťazného konca, lebo to víťazstvo bolelo. Každého brankára zamrzí, keď dostane v posledných minútach gól a pokazí mu to čisté konto, ale dôležitá je výhra,“ hodnotil Lukáš Chovan.

Futsalisti Partizána mali niekoľko šancí a domácim odolávali, Prešov bol ale silnejší. „Domáci boli futsalovejší, my sme futbalové mužstvo. Schádzame sa iba v piatok na zápasoch, jednu štvorku máme zo Starej Ľubovne, vidíme sa len na zápase. Domáci ukázali, že sú kvalitnejší. Výsledok nakoniec nebol pre nás až taký hrozný, pri troche šťastia sa s tým možno dalo niečo urobiť, ale domáci vyhrali zaslúžene a mali aj viac šancí,“ hovoril brankár a zároveň kapitán Bardejova Ľubomír Pangrác.

FK Ekoprim Prešov – Partizán Bardejov 3:1 (2:0)

  • Góly: 8. Mihok, 20. Mikluš, 21. Beliš – 39. Knap
  • Rozhodovali: Palfi – Havrila
  • ŽK: Kraľovič – Vaľko
  • 100 divákov
  • FK Ekoprim Prešov: Chovan, Kapraľ – T. Eliaš, Beliš, Vrbovský, Krempaský, S. Kraľovič, Vantruba, Mikluš, Harčár, Mihok, Medoň
  • Partizán Bardejov: Pangrác – Knap, Haladej, Vaľko, Harenčák, Kiseľ. Stachura, Drobňák, Babej

Redakcii informácie poskytla Miroslava Baranová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM