Správy

Futbaloví fanúšikovia čakajú: Prešovskí poslanci majú na pretrase výstavbu štadióna

V zasadačke mestského úradu v Prešove platia prísne hygienické opatrenia. Poslanci majú pripravené dôležité body rokovania, medzi nimi aj rozpočet.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví fanúšikovia čakajú: Prešovskí poslanci majú na pretrase výstavbu štadióna
Zdroj: Mesto Prešov

Rozpočtom na rok 2021 a investíciou do výstavby prešovského futbalového štadióna sa okrem iného v utorok 15. 12. začali zaoberať prešovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní.

Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, poslanci sa zaoberajú zmluvou o dielo na výstavbu štadióna medzi spoločnosťou Futbal Tatran Aréna a víťazom verejného obstarávania.

Výsledná cena

Tým je spoločnosť z Galanty s výslednou cenou za celý predmet zákazky viac ako 16,5 milióna eur bez DPH.

Poslanci budú rozhodovať aj o zvýšení základného imania spoločnosti Futbal Tatran Aréna o 200-tisíc eur. Návrh rozpočtu mesta na rok 2021, ktorý bude tiež na pretrase, je vrátane finančných operácií v príjmovej aj výdavkovej časti vyrovnaný v sume 104,6 milióna eur.

Bežné príjmy sú navrhnuté vo výške 82,6 milióna eur a bežné výdavky predstavujú viac ako 76 miliónov eur.

Kapitálové príjmy sú rozpočtované v sume 10,8 milióna eur, kapitálové výdavky vo výške 25,1 milióna eur. Príjmové finančné operácie sú na úrovni 11,2 milióna eur a výdavkové finančné operácie 3,4 milióna eur.

Poplatky za odpad

Poslanci sa budú zaoberať aj všeobecne záväznými nariadeniami o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi a poplatkami za ne.

Dôvodom sú legislatívne úpravy zákona a poslanecký návrh na zavedenie množstvového zberu pre fyzické osoby v meste od začiatku budúceho roka, ktorý má byť v pilotnej fáze na dobrovoľnej báze. Poplatky sa podľa predloženého materiálu nemenia.

Na programe majú poslanci okrem iného i Memorandum o spolupráci na príprave Integrovanej územnej stratégie udržateľného mestského rozvoja Prešov s obcami Dulová Ves a Záborské, ako aj informatívna správa o stave realizácie schválených investičných akcií mesta.

Mestskí poslanci budú rokovať v zasadačke mestského úradu. „Počas zasadnutia platia prísne hygienické opatrenia. Poslanci budú v rokovacej miestnosti sedieť šachovnicovým spôsobom, aby boli dodržané povinné rozstupy,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM