Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Tatrana v Šali vyšli naprázdno a klesli na bronzové miesto: Na vine (aj) silný vietor

Bude to ešte poriadny boj. Koňare z Tatrana Prešov v II. lige tentoraz podľahli súperovi a vyšli naprázdno aj čo sa týka streleckého apetítu. Klesli tak v tabuľke na 3. miesto a ešte o lepšie umiestnenie musia bodovať. Cez víkend nestačili na nevýraznú Šaľu, na vine bol (aj) silný vietor.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana v Šali vyšli naprázdno a klesli na bronzové miesto: Na vine (aj) silný vietor
Zdroj: Dnes24.sk

Pritom v úvode to nevyzeralo najhoršie a zelenobieli dominovali s loptou na kopačkách. Vydržalo to však len do štvrťhodiny hry, keď sa presadil Konopásek po centri z priameho kopu. V 33. minúte sa opäť mohli radovať domáci. Lopta sa dostala k voľnému Fehervárimu, no hráč Šale napálil priamo do Taliana. Minuli iba dve minúty a Duslu vyšiel reparát. Agilný Fehervári kolmicou poslal do šance Košúta, ktorý pretlačil loptu do siete druhýkrát – 2:0. To ešte nemuselo byť všetko, hneď na to nedali v čistej možnosti ďalší zásah len vďaka skvelému Talianovi.

"Myslím si, že sme nehrali zle,“ povedal po zápase Peter Katona pre oficiálnu webstránku klubu a pokračoval: "Kombinovali sme veľmi dobre. Iba sme dostali hlúpy gól po štandardke,“ dodal. Po zmene strán neostávalo hosťom nič iné, iba pokúsiť sa o zvrat. Lenže aktívne hrali opäť aj hráči Dusla, Numéric mohol rozhodnúť v ďalšej veľkej príležitosti. Vietor pomáhal vedúcemu mužstvu, ktorým bol domáci Slovan. V 77. minúte sa do hry na strane hostí zapojil aj Michal Krajník, ktorý v Šali v minulosti pôsobil. Z ihriska tréner Kostelník stiahol iba 18-ročného Makaru. Ani toto striedanie však obrat neprinieslo a Tatran odišiel z ihriska s nulou na konte, čo sa týka bodov, aj gólov.

Hru sťažoval aj silný vietor: „Bolo to dosť nepríjemné, hlavne v druhom polčase, pretože prvý sme hrali s vetrom. Ten ešte zosilnel. Pri kopnutí dlhej lopty sa to skutočne vracalo aj 10 – 20 metrov naspäť. Sťažil nám to teda, no určite sa na to nie je potrebné vyhovárať. Bolo to ale dosť nepríjemné, našej kombinačnej hre to veľmi nesedelo,“ dodal na záver pravidelne jeden z najaktívnejších Šarišanov v zelenobielom drese pre oficiálnu webstránku Tatrana.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM