Aktualizované Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Prešova začali nový ročník: V nervóznom dueli museli hrať väčšinu času v oslabení

Prvý duel novej sezóny sa niesol v duchu očakávania, veď štart od nuly je pre každého účastníka ligy veľmi dôležitý. Tatran bojoval, ale proti Lokomotive Košice musel dohrávať v oslabení už po dvadsiatich minútach...

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Prešova začali nový ročník: V nervóznom dueli museli hrať väčšinu času v oslabení
Zdroj: Dnes24.sk

Tatran Prešov v prvom domácom zápase ročníka privítal Lokomotívu Košice, na ktorú bolo v príjemnom futbalovom počasí zvedavých 675 divákov. V zápase gól nepadol, tímy si rozdelili bod po remíze 0:0.

Úvodné minúty patrili domácim, ktorí sa snažili súpera zaskočiť rýchlymi protiútokmi a získaním prevahy a platilo, že čím skôr, tým lepšie.

Vyrovnaný úvod po desiatich minútach mohol pozmeniť strelou Jacko, ale bránu po odrazenej strele tesne minul. V 22. minúte mieril Šafranko v dobrej možnosti v tiesnení nad a hneď na to rozhodca vylúčil Dominika Jacka za faul vysokou nohou, hoci takisto ak nie ostrejšie do súboja šiel aj hosťujúci hráč.

Už v oslabení netrafil v dobrej pozícii Šafranko, pred ním už zívala odkrytá brána. Po polhodine roztlieskal tribúny peknou, aj keď nepresnou ranou Tubonemi. Talian v bráne Prešova nemal prakticky žiadnu prácu, aj preto sa polčas skončil bez gólov.

Po prestávke sa začalo opäť iskriť, rozhodca mal čo robiť, aby nervozitu na ploche zvládol. Tatran potom predviedol peknú akciu, Dzurík potiahol a sľubne zakončoval kapitán Leško. Brankár len s tažkosťami ranu kryl. Inak sa obaja súperi dostávali do šancí len sporadicky. Zmenil to Šafranko po krásnom centri Dupkalu a ešte krajšej hlavičke, no letela vedľa. V poslednej minúte mieril z priameho kopu Leško do brvna. Hosťom evidentne stačila remíza a hoci Tatran bojoval do konca, gól sa mu svietiť nepodarilo.

Tréner Stanislav Varga: „Odohrali sme smolný zápas. Rozhodlo veľa situácií, červená karta, za kopnutie bez lopty bola pre zmenu iba žltá pre Košice a neviem teda, či sú pre Tatran iné pravidlá. Ja som s výkonom chlapcov spokojný. Hostia mali skúsených hráčov, ťažko sa hralo o jedného menej. Dupkala má podozrenie na roztrhnutý krížny väz a zo zápasu nemám dobrý pocit. Dúfam, že v ďalších kolách nám to futbal vráti, ako sme dnes bojovali.“

1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Tubonemi, D. Leško, Dzurík, Lipták, Šafranko, Keresteš, Voda, Micherda, D. Jacko

FC Lokomotíva Košice: Giertl – Cmarko, Šuľák, Horváth, Zajac, Ruskovský, Hloušek, Petričko, Kinský, Labun, Vilkovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM