Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Prešova nevyhrali šesť zápasov za sebou: Teraz na nich čaká ešte aj líder tabuľky!

Bude to veľké sústo pre futbalistov Prešova, ktorí sa z výhry neradovali už šesť zápasov v rade. Tentoraz na domácom ihrisku privítajú lídra zo Zvolena a tak budú mať šancu stiahnuť jeho náskok. Podarí sa im pretrhnúť smolu a uspieť?

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Prešova nevyhrali šesť zápasov za sebou: Teraz na nich čaká ešte aj líder tabuľky!
Zdroj: Dnes24.sk

Nepríjemná séria bez výhry sa tiahne koňarmi od zápasu s Michalovcami. V ňom viedli 2:0 veľmi rýchlo, ale napokon prehrali 2:4.

Odvtedy neuspeli s béčkom Košíc, Liptovským Mikulášom, Bardejovom a naposledy ani s Rimavskou Sobotou. Medzitým zaknihovali aj vyradenie z pohára, nad sily bol v penaltovom rozstrele Poprad.

Preto by sa v sobotnom kole proti Zvolenu partia mohla zomknúť a na lídra vytiahnuť niekadajšie nedobytné hradby defenzívy. Ťahúňom v tíme bude iste opäť skúsený Miroslav Poliaček, ktkorý pre klubovú webstránku vysvetľuje možné príčiny nepriaznivej série: „Ťažko sa to vyjadruje. Už v tom zápase s Michalovcami, keď sme stratili dvojgólový náskok, sa to s nami akoby začalo vliecť. Mužstvo to akosi zasiahlo a neuhrali sme v posledných minútach dva zápasy, aj keď je treba priznať, že v zápase s Bardejovom bol súper v druhom polčase lepší. Ale to sú veci, ktoré s mužstvom zamávali. Ak by sme si tie body uhrali, tá nálada by bola iná,“ povedal.

Mužstvo pritom začalo ročník dobre, dvomi výhrami sa dostali do hernej pohody. Akoby však postupne začalo hráčov mátať, že už pri sebe nemajú skúsených harcovníkov Papaja s Petrášom. Poliaček sa však na to nechce vyhovárať: „V Rimavskej Sobote sme sa napríklad celý zápas my snažili tvoriť a súper vyrážal do brejkov. Počkali si na našu chybu, ktorú potrestali. My sme tie šance mali, ale nepremenili sme ich. Nechcem sa ale stále vyhovárať na to, že odišli starší hráči, ktorí mali svoju kvalitu, alebo že potrebujeme čas, lebo máme skutočne viacero mladých hráčov, my proste potrebujeme v sobotu vyhrať,“ dodal pre 1fctatran.sk

Duel proti Lokomotíve Zvolen začína o 15.30, doposiaľ sa tímy ešte proti sebe nestretli.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM