Milan Jusko Futbal

Futbal: Prešov sa vysmial do tváre Bystričanom

Prešov ukázal, že hrať sa má do posledného odpisku. Na strelenie dvoch gólov mu stačili len 2 minúty. Domáci si tak zachránili v nadstavenom čase dôležitý bod.

1. FC Tatran Prešov – Dukla Banská Bystrica 2:2 (0:0)
Góly: 89. Střihavka, 90+ z 11 m Krob – 61. a 75. Laksík. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Guba, Krob – Rejdovian, Považanec, M. Kuzma, Poljovka, 1720 divákov.
Zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: **J. Diviš – Papaj (23. Heidenreich, 67. Střihavka za Heidenreicha), Piter-Bučko, Krajnik, Krob – Štetina – Zošák, M. Adam (46. Lysyuk), Katona, Jakovlev – Guba
**Dukla B. Bystrica:
Boroš – Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň (56. Rejdovian), Považanec (72. Augustín), Hlinka, Hučko – Laksík, M. Kuzma (84. Vajda)

Prvých desať minút sa nebolo na čo pozerať a zaujímavé veci sa udiali v ďalšej päťminútovke. V 10. minúte sa Guba šikovne prekľučkoval cez pravú stranu až do blízkosti Boroša, ale trafil iba do bočnej siete. V 12. minúte na opačnom konci po nepriamom kope Považanca zakončoval Laksik hlavou tesne nad. Prakticky z protiútoku po prihrávke Gubu najprv Zošák a potom ani Katona nepretlačili loptu zblízka za bránkovú čiaru. V 14. min Hlinkov oblúčik z 25 m skončil na brvne prešovskej brány. Potom nasledovalo vynútené striedanie domáceho Papaja Heidenreichom. Dôvodom bolo zranenie prešovského obrancu. Do konca prvého polčasu si už potom mužstvá vážnejšiu šancu nevypracovali.

Ani druhý polčas nepriniesol futbal, ktorý by bol divákov uspokojil. Ešteže mu nechýbali góly a poriadne dramatický záver. Hostia išli do vedenia v 61. minúte. Traja domáci hráči nedokázali zabrániť Laksíkovi v zakončení a bolo 0:1. V 75. min striedajúci Augustín poslal z pravej strany polovysoký center na Laksíka a ten sa znova nemýlil – 0:2. Reakciou domácich divákov bol odchod mnohých z nich zo štadióna. Lenže v samom závere Prešovčania zdvihli hlavy a dokázali skoro nemožné. Po centri Gubu v 89. min upravil hlavou na 1:2 Střihavka. V nadstavenom čase po súboji Poljovku s Jakovlevom nasledovala penalta, ktorú premenil bezpečne Krob na 2:2.

Sergij Kovalec, tréner Prešova: „Naši fanúšikovia musia byť spokojní. Hráčov ctí, že hrali do poslednej minúty a vybojovali aspoň bod. Banská Bystrica má dobré mužstvo, no nie lepšie ako my a remíza je spravodlivá.“

Štefan Zaťko, tréner Dukly: **„Bolo to bezcharakterné a bezcitné. Výsmech nám všetkým do tváre. Bodaj by toho pána a jeho rodinu takto okradli ako on nás dnes okradol o body. Život však ide ďalej a pripravíme sa na ďalší zápas.“ **

presov24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM