Ľubomír Hudačko Správy

FOTOZÁBERY z výstavby futbalového štadióna v Prešove: Ako to na mieste vyzerá?

Všetky krajské mestá už svoj štadión postavili, dlhé roky sa čakalo už len na Prešov. Po nekonečných peripetiách už na mieste aj poklopali základný kameň.

Ilustračný obrázok k článku FOTOZÁBERY z výstavby futbalového štadióna v Prešove: Ako to na mieste vyzerá?
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

O dva roky sa aj v Prešove majú konať ME vo futbale hráčov do 21 rokov, začať s výstavbou štadióna na Čapajevovej ulici tak už bolo načase.

Tradičné poklepanie základného kameňa prebehlo s úsmevmi a vierou (s istým prísľubom dokončenia v decembri 2024 to už bolo opatrnejšie).

Brány sú preč

No už teraz je miesto staručkého stánku na nepoznanie.

Zmizli napríklad zelené brány s niekdajšími vstupmi na štadión a teda aj celý okolitý múr. Bagre a ťažké mechanizmy sa zahryzli do objektu prvýkrát v závere júna.

Do 18 mesiacov

"Verím, že v spolupráci so zhotoviteľom sa nám podarí najväčšiu investíciu mesta, dokončiť načas tak, aby bol Prešov hrdým partnerom SFZ pri organizovaní významného podujatia,“ verí primátor mesta František Oľha.

Výstavba štadióna má byť na základe zmluvných podmienok ukončená do 18 mesiacov od jej začatia. Vysúťažená cena na I. a II. etapu výstavby futbalového štadióna spolu predstavuje vyše 21 milióna eur.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Výstavba futbalového štadióna v Prešove
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM