Správy

FOTOZÁBERY z protestu farmárov: TAKTO brázdili ulice Prešova

Farmári vo štvrtok vyšli do ulíc, na traktoroch sa pred obedom hromadnou jazdou dostali cez Prešov až do centra Sabinova.

Ilustračný obrázok k článku FOTOZÁBERY z protestu farmárov: TAKTO brázdili ulice Prešova
9
Galéria
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Slovenské cesty vo štvrtok obsadili farmári a ich ťažké stroje. Kolóna poľnohospodárskej techniky prechádzala počas celoslovenského protestu farmárov, poľnohospodárov a potravinárov, ktorí vyjadrujú nespokojnosť s rozhodnutiami Európskej únie aj Hlavnou ulicou Prešova.

Postupne sa dostali z Petrovianskej ulice cez Dukliansku smerom na Šarišské Michaľany a zakotvili v Sabinove na Námestí Slobody. Druhá trasa smerovala aj cez Švábsku ulicu na sídlisko Sekčov, ďalej cez Bardejovskú ulicu a opäť končila v Sabinove.

Obrovské množstvo byrokracie

„Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora tak slušným, ale ráznym spôsobom vyjadrí svoj nesúhlas so smerovaním agropolitiky EÚ a podporí protestujúcich poľnohospodárov v ďalších krajinách EÚ,“ informovala Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK).

Ako hlavné dôvody nespokojnosti európskych poľnohospodárov uvádzajú obrovské množstvo byrokracie, ktoré Európska komisia kladie na poľnohospodárov a potravinárov a nereálne postavené zelené ciele a nedostatočnú ochranu európskych trhov pred dovozmi ukrajinských komodít.

A ako to vlastne v uliciach Prešova vyzeralo nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Protest farmárov na traktoroch v uliciach Prešova
9
Galéria
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM