Michala Halásová Rôzne

Fotosúťaž pre žiakov základných škôl: Šariš – miesto, kde žijem

V nedeľu, 2. mája, štartuje fotosúťaž „Šariš – miesto, kde žijem“, ktorej vyhlasovateľom je internetový portál Mladyfotograf.sk spoločne s partnermi fotosúťaže mestom Prešov a Parkom kultúry a oddychu Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Fotosúťaž pre žiakov základných škôl: Šariš – miesto, kde žijem
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž je určená žiakom základných škôl regiónu Šariša. Jej cieľom je ukázať deťom, že región, v ktorom žijú je miesto, ktoré v sebe ukrýva krásu a čaro – Šariš tak, ako ho poznáme aj nepoznáme, kultúrne pamiatky, miesta ľudových zvykov a tradícií.

Porotu súťaže tvoria osobnosti Šariša: Dionýz Dugas /fotograf, vydavateľ, editor, grafik, svetobežník, obdivovateľ a znalec prírody, „dvorný fotograf“ Prešova/, Viktor Zamborský /jeden z najznámejších fotografov Prešova, profesionálny fotoreportér/ a Ján Lazorík /národopisec, osvetový pracovník, zberateľ artefaktov ľudovej kultúry východného Slovenska, autor publikácií a kníh/.

Súťažné fotografie môžu žiaci základných škôl posielať (do 15. júna 2013) na email: fotosutaz@gmail.com. Email má obsahovať názov fotografie (aj miesto, kde bola fotografia vytvorená), meno a priezvisko fotografa, vek fotografa, kontaktné údaje: škola. Súťažiaci môže poslať ľubovoľný počet súťažných fotografií. Fotografie musia byť dielom súťažiaceho.Mená víťazov budú zverejnené na webovej stránke www.mladyfotograf.sk 20. júna 2013. Diela detí môžu zhliadnuť aj Prešovčania na pripravovanej výstave fotografií Šariša.

Projekt mladyfotograf.sk vznikol v roku 2010 a je pokračovateľom fotokrúžku, ktorý pôsobil v Sabinove od roku 2004. Neskôr ako foto -poznávací krúžok v meste Prešov, kde fungoval na dvoch základných školách. V súčasnosti tento projekt funguje vďaka garantovi projektu: Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie so sídlom v Sabinove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM