Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Stánky, remeselníci aj dobroty. V Prešove už vypukla jarmočná atmosféra

V Prešove už odštartoval Trojičný jarmok. Vychutnať si ho návštevníci môžu ešte aj dnes a v sobotu. Jeho prvý deň sme zaznamenali v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Stánky, remeselníci aj dobroty. V Prešove už vypukla jarmočná atmosféra
23
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Trojičným jarmokom pokračujú Dni mesta Prešov. Motívom 18. ročníka tohto jarmoku, ktorý pripravilo mesto v spolupráci s PKO, je priblížiť širokej verejnosti historické obdobie jarmokov v Prešove, tretieho najväčšieho mesta SR.

Aj remeselníci

Cieľom je hlavne propagácia a podpora remesiel a taktiež udržiavanie tradícií, ktoré v meste a kraji mnohé stáročia prežívali. Hlavnú ulicu v Prešove už oživila atmosféra folklóru, tradičných melódií, remesiel i všakovakých výrobkov.

„Centrum mesta ožilo remeslami, tento rok ho zdobí 110 remeselníkov od hlavného pódia po severný park. Trojičný jarmok už nadobudol aj medzinárodný rozmer, svoje remeslá predstavujú remeselníci z Českej republiky, Poľska i Maďarska,“ konkretizovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Aj piatok a sobota

Slávnostne ho spolu s primátorkou Andreou Turčanovou otvárali aj zástupcovia partnerských miest – maďarskej Nyíregyházy, Prahy 10 zo susedného Česka, Gabrova z Bulharska, nemeckého Remscheidu, talianskeho Brugheria a Richon Lezion z Izraela. Vychutnať atmosféru Trojičného jarmoku na prešovskom námestí je možné ešte aj v priebehu dnešného dňa a zajtrajška. Ako to na Hlavnej vyzeralo v prvý deň jarmoku si pozrite v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

V Prešove to už dýcha Trojičným jarmokom, pozrite si to v OBRAZOCH
23
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM