Ľubomír Hudačko Rôzne

FOTOGALÉRIA: V Prešove rozsvietili vianočný stromček, akcia prilákala množstvo ľudí!

Už tradične sa na Mikuláša nerozžiarili len detské oči po nájdení sladkých dobrôt v čižmičke, ale taktiež aj množstvo svetiel na vianočnom stromčeku v centre mesta. Po 16. hodine sa o to postaral Mikuláš spolu s anjelom a čertom, k svetelnej nádhere pribudla aj ďalšia nová akvizícia ozdoby!

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: V Prešove rozsvietili vianočný stromček, akcia prilákala množstvo ľudí!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Popoludní bolo v centre Prešova rušno, všade bolo počuť vravu a nadšené štebotanie najmenších. Z diaľky bolo počuť spev a rôzne výkriky s jediným heslom: Mikuláš.

Ten sa vrátil do Prešova, kde neoficiálne býva, pretože konkatedrála sv. Mikuláša má práve symblicky rovnomenný názov. Uzimené publikum potešili najprv anjel a čert, pridal sa do partie najvzácnejší hosť s bielou bradou. Najmladšia generácia si prišla na svoje sladkou odmenou, program spestrili speváčky s CVČ Ebony či mažoretky Diridonky.

Po roku sa tak Prešovčania opäť zišli v hojnom počte pod vianočným stromčekom a vychutnali si chvíľu bez starostí v žiari svetiel z ozdôb, ale hlavne očí svojich ratolestí. Mesto ozdobila aj nová akvizícia, obrovské vianočné gule na pešej zóne doplnil snehobiely strom. Vianoce klopú na dvere, prichádzajú nezvratnou rýchlosťou sviatky pokoja a dobrosrdečnosti.

Vianoce v Prešove
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM