Ľubomír Hudačko Správy

FOTOGALÉRIA: Do Prešova dorazila Perinbaba, takto to vyzerá v uliciach nášho mesta

Prešovčanov zasiahla výdatná snehová nádielka. Komu chýbala pravá zima so všetkým, čo k tomu patrí má radosť. Menej úsmevu na tvári budú mať niektorí dospelí, ktorí s odhŕňaním snehu z auta majú výrazne dočinenia. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Do Prešova dorazila Perinbaba, takto to vyzerá v uliciach nášho mesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hrubá pokrývka snehu v Prešove! Na svoje si tak prídu najmenší a vhod sa na zimné radovánky hodí sneh aj pre školákov. Tým sa totiž začínajú polročné prázdniny. Menej radostí však majú dospelí, od rána totiž musia odhŕňať kopy snehu zo svojich štvorkolesových tátošov:

„Je zima, nič iné ako sneh sa v januári ani nedá čakať. Aj tak som však dúfal, že to prečkám a nebudem musieť riešiť sneh,“ hovoril s úsmevom Marián Bartalský.

Zdá sa teda, že nefalšovaná zima s hŕbou snehu je späť. Husté sneženie a teploty okolo nuly našťastie nemajú na svedomí nepriaznivú situáciu na cestách v uliciach Solivaru, utlačený sneh sa na nich nedrží a hneď sa roztápa. Dôvodom je aj pravidelná premávka, ktorá nás míňala.

Traktory a odhŕňače nás takisto minuli cestou, v uliciach Solivaru však veľa práce nemali. Zato domovníci pred svojimi vchodmi chodník čistili takisto od skorého rána: „Nemusím to robiť, pretože nie som domovník, ale keďže nič iné na práci nemám, povedal som si, prečo nespraviť susedom príjemnejší začiatok dňa,“ rozhovoril sa štyridsiatnik Pe­ter.

Pozrite si zábery zasneženého Prešova v našej fotogalérii!

Do Prešova dorazila Perinbaba: Zimné obrázky z mesta!
17
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM