Samospráva

FOTO: V Prešove prebieha výsadba. Mesto sa budúci rok rozžiari rôznorodými kvetmi

V prešovských kvetinových záhonoch pribúdajú v týchto dňoch tisíce nových kvetov, trvaliek a cibuľovín. Farebne skrášlia ulice počas budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Prešove prebieha výsadba. Mesto sa budúci rok rozžiari rôznorodými kvetmi
6
Galéria

V Prešove sa aktuálne uskutočňuje výsadba kvetinových záhonov a kvetináčov tak v centre mesta, ako aj na sídliskách. Radnica informovala, že je to základ, vďaka ktorému sa naše mesto na budúci rok rozžiari rôznorodými farbami a tvarmi kvetov.

„Prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti sa do záhonov vysadí vyše 12 000 rôznych kvetov. Približne polovicu z nich tvoria sirôtky, ktoré zakvitnú od bielej cez fialovú, žltú či oranžovú až po bordovú,“ uviedla radnica.

Pod zeminou sa ocitne aj vyše 6700 cibuliek tulipánov niekoľkých druhov, narcisov i rôznorodých modrávok a cesnačiek.

„Od jari do neskorej jesene tak počas budúceho roka budú postupne kvitnúť v záhonoch na uliciach Hlavná, Levočská či na Námestí legionárov. Svojimi pestrými farbami tiež skrášlia množstvo kvetináčov v centre mesta, pri železničnej stanici, pri Opále či na Námestí mieru,“ informoval prešovský magistrát.

Doplnil, že už po tretíkrát tiež zakvitnú „kvetinové koberce“ v trávnikoch v každej zo siedmich prešovských mestských častí. Medzi trávou tak od skorej jari postupne vykvitnú šafrany, narcisy a tulipány.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Skrášlia ulice svojou farebnosťou. V Prešove vysádzajú tisícky kvetín
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM