Ľubomír Hudačko Správy

FOTO: Novinka na sídlisku Sekčov. Parkovisko s reflexnými prvkami!

Už ich môžu motoristi naplno využívať. Na Magurskej ulici v Prešove totiž pribudli nové parkovacie miesta, ktoré pomôžu zmierniť neúnosnú situáciu s parkovaním, ktorá na sídlisku Sekčov vládne. Dokonca majú aj jednu netypickú zvláštnosť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novinka na sídlisku Sekčov. Parkovisko s reflexnými prvkami!
Zdroj: Dnes24.sk

Rozšírené parkovisko bolo skolaudované a motoristi ho už môžu naplno využívať. Osemnásť nových parkovacích miest pribudlo na sídlisku Sekčov, ktoré je známe neúsnosnou situáciou s parkovaním.

Povrch parkoviska je z vegetačných dlaždíc, doplnená bola aj asfaltová konštrukcia cesty. Okolo parkoviska bolo vybudovaných 48 metrov chodníka v šírke dva metre s bezbariérovým napojením ne priechod pre chodcov. „Zvláštnosťou je, že parkovacie miesta neboli vyznačené len dlažbou inej farby, ale na obrubníkoch pribudli aj reflexné prvky, ktoré tak budú lepšie navigovať vodičov,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Aj v tomto prípade išlo o investíciu z rezervy mestskej časti, o ktorej využití rozhodovali poslanci. Cena tohto diela je zhruba 20 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Predtým nedokončený, teraz dostal novú podobu: V Prešove sme sa dočkali ďalšej opravy chodníka

Reflexné prvky na parkovacích miestach: Takáto zvláštnosť je na Sekčove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM