Správy

FOTO: Mesto umiestňuje na niektorých uliciach pešej zóny v Prešove pevné zábrany

Pevné zábrany sú v týchto dňoch postupne umiestnené na viacerých uliciach. Prešovská radnica už aj prezradila, čo je cieľom tejto novinky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto umiestňuje na niektorých uliciach pešej zóny v Prešove pevné zábrany
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Pevné zábrany sú v týchto dňoch postupne umiestnené na uliciach Svätoplukova, Metodova, Floriánova, Tkáčska, Ku Kumštu a Kováčska. A to podľa odsúhlaseného dopravného značenia.

Čo je cieľom

„Ide o silné pešie ťahy, ktoré sú svojimi šírkovými parametrami a konštrukčným vyhotovením dopravne určené prioritne pre chodcov. Cestné vozidlá na týchto uliciach často ohrozujú a obmedzujú chodcov,“ uviedla tlačový referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová. Cieľom umiestňovania týchto pevných zábran je vrátiť pešiu zónu chodcom a zabezpečiť tak viac bezpečnosti.

„Do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka. Povolenie na vjazd do pešej zóny môže vydať mesto Prešov len na základe podanej žiadosti,“ pokračovala Šitárová.

Zastavenie v zóne s dopravným obmedzením je povolené len na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie, vystúpenie, urýchlené naloženie a na zloženie nákladu.

V obrazoch nájdete ďalšie zábery zábran na pešej zóne v Prešove.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO novinky v Prešove: Mesto osadilo na pešej zóne zábrany
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM