Ľubomír Hudačko Od Vás

FOTO: Tanec, spev a dobrá nálada. To boli folklórne slávnosti v Župčanoch!

Aj keď ostatné dni boli daždivé, napokon sa počasie umúdrilo a okrem neho spríjemňovalo popoludnie divákom svojím spevom tancom a taktiež prezentáciou jedinečných krojov jedenásť folklórnych súborov. V Župčanoch sa uskutočnil už 9. ročník folklórnych slávností!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tanec, spev a dobrá nálada. To boli folklórne slávnosti v Župčanoch!
Zdroj: Dnes24.sk

V priestore pred kaštieľom sa stretli tanečníci, speváci a taktiež milovníci folklóru z obce i okolia. Úvod patril detskému súbor Záborček. V programe vystúpili i mužské spevácke skupiny Keľemešské furmani, Kapušanske richtaroše i súbor Hermanovčan. Ženská spevácka skupina Svinianka si priviedla aj svoje mladé ratolesti predškolského veku. Život na dedine v minulosti divákom pripomenuli folkloristi z Krivian.

V druhej časti popoludnia svoje umenie predviedli FS Jožka Príhodu, súbor Kendičan a Malošarišanka. Najviac vystúpení mali tanečníci zo súboru Stropkovčan, zatancovali nielen čapaše, ale aj lyžičkový tanec. Ukážkou čepenia krásnej nevesty a redoým tancom spestrili záver podujatia členovia domáceho súboru Záborský. „Ďakujem účinkujúcim i divákom a všetkých už teraz pozývam o rok na desiaty jubilejný ročník,“ povedala vedúca súboru Mária Germušková.

Tex a foto: František Eštočin

Folklórna slávnosť v Župčanoch
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM