Ľubomír Hudačko Kultúra

FOTO: Ešte máte možnosť prísť. Festival dobrej chuti pokračuje!

Program podujatia má za sebou prvú tretinu, v tej druhej sa na pódiu predstavia i známe mená hudobnej oblasti. A ochutnať môžete i špeciality z ázijskej kuchyne!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ešte máte možnosť prísť. Festival dobrej chuti pokračuje!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenie sprevádzali vystúpenia študentov súkromného konzervatória Dezidera Kardoša. Návštevníci majú popri degustácii možnosť vyhrať i zaujímavé ceny: „Stačí si zakúpiť lístky v dukátbanke. Všetky budú zaradené do žrebovania tomboly,“ uviedla moderátorka Aďa Majtnerová.

Účastníci si mohli pochutiť na sushi, zabaviť sa pri Abba rock show a súťažiť v jedení pirohov či pití piva. Výrobu pohanky v „priamom prenose“ si takisto zvedavci nenechali ujsť: „Keďže sa z našich jedálnych lístkov vytratila obilnina, rozhodli sme sa urobiť ju tu. Aby mali ľudia predstavu, ako sa má správne pripraviť. Nie je to nič zložité, no trému trochu mám,“ prezradil s úsmevom František Krankota, najznámejší prešovský kuchár. Za celoživotnú prácu mu vlani bol udelený titul „Gurmán na Slovensku“. Je tiež držiteľom viacerých gastronomických ocenení a medailí zo svetových súťaží.

Na Hlavnej ulici bude k dispozícii degustácia vín, káv či dobrých jedál aj v druhom dejstve festivalu dobrej chuti. V programe vystúpia okrem iných i speváčky Dominika Mirgová a Michaella. V záverečný deň si prídu na svoje i priaznivci Rusnáckej ľudovej skupiny Rolland z Čirča a ktosi sa poteší aj z výhier v tombole.

Festival dobrej chuti 2013
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM