Rôzne

FOTO: Dobrá správa pre milovníkov behu v Prešove. Pribudla nová tartanová dráha

Nová tartanová bežecká dráha pribudla v Prešove v areáli Základnej školy Československej armády. Využívať ju môžu nielen žiaci, ale aj verejnosť...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Dobrá správa pre milovníkov behu v Prešove. Pribudla nová tartanová dráha
3
Galéria

Nová tartanová dráha pribudla v areáli Základnej školy Československej armády v Prešove. Bežecký ovál vyrástol ne mieste niekdajšej zdevastovanej škvarovej dráhy. Informovala o tom prešovská radnica.

„Prešovčania dostávajú ďalšie zrekonštruované športovisko, ktoré rozširuje možnosti na športovanie v našom meste. Atletická dráha je pritom nielen funkčná, ale aj modernejšia a hlavne bezpečnejšia,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová.

Celková plocha tartanového povrchu je podľa radnice 672 metrov štvorcových, pričom atletická dráha má rozmery 44×78 metrov. Každý z troch bežeckých pruhov je široký jeden meter, bežecká rovinka má dĺžku 78 metrov. Povrch športovej plochy tvorí tartan, teda polyuretan, ktorý je položený na podklade zo zhutnenej kamennej drte a gumoasfaltu.

„Stavbu zrealizovalo Družstvo Ekpos v celkovom náklade 57 256,69 eur s DPH,“ ozrejmila radnica. Doplnila, že vynovené športovisko má vypracovaný a vyvesený na viditeľných miestach aj prevádzkový poriadok, ktorý určuje podmienky za akých možno bežeckú dráhu používať a športovci by si ho mali pred vstupom prečítať.

OBRAZOM: V areáli prešovskej základnej školy vyrástla nová tartanová dráha
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM