Ľubomír Hudačko Správy

FINÁLE volejbalistov začalo neúspešne: Prešovčania prehrali obidva zápasy

V prvom a druhom zápase finále play-off Niké Extraligy mužov podľahli volejbalisti Prešova súperovi VKP Bratislava 2:3 a 0:3. V sérii je stav 0:2.

Ilustračný obrázok k článku FINÁLE volejbalistov začalo neúspešne: Prešovčania prehrali obidva zápasy
Zdroj: Veronika Mihaliková

Kým v prvom stretnutí rozhodovali najmenšie detaily v koncovkách setov i športové šťastie, v druhom Šarišania kopili vlastné chyby. Finále pokračuje už o týždeň dvojzápasom v hlavnom meste. Dnes24.sk o tom z klubu informovala Jana Peregrinová.

Hlasy trénerov

Erik Digaňa, tréner VK Mirad Unipo Prešov: „Predstavoval som si, že víkend skončí inak. Musíme si vstúpiť do svedomia. Niektorí hráči si musia uvedomiť, že najdôležitejšie zápasy sa hrajú na konci sezóny. Behom sezóny je každý frajer. Bratislava tu nemala Kubša, ale mladý Červenák ho adekvátne nahradil. Je to mladý perspektívny hráč. U nás momentálne jediný, ktorý si zastal miesto a zahral štandardný výkon bol 18-ročný Erik Gulák.“

Robin Pělucha, tréner VKP Bratislava: „Tešíme sa, lebo nečakali sme, že tu vyhráme oba zápasy. Aj keď výsledok 3:0 vyzerá jednoznačne, bolo to ťažké a náročné. Domáci kládli značný odpor, ale som rád, že sme to úspešne dobojovali. Určite nám pomohol aj včerajší výsledok, tam mohli vyhrať domáci aj my. Určite týmto bol väčší tlak na domácich.“

Odhodlanie zvrátiť stav

Športová hala Prešovskej univerzity v Prešove hostila finále najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže opäť po roku a historicky už 6-ty krát.

Pomerne mladé družstvo okolo kapitána Michala Ščerbu je odhodlaná sériu vrátiť do metropoly Šariša a k úspešnému zisku trofeje Slovenského pohára z februára tohto roku pridať aj majstrovský titul.

V klubovej vitríne sa momentálne lesknú 2 zlaté a 3 strieborné medaily.

Fanúšikovia svoj hlad po kvalitnom športe pod vysokou sieťou ukázali zaplnením tribúny a vytrvalou podporou svojich favoritov. Počas oboch víkendových dní sa ich v hľadisku vystriedalo bezmála 1 300.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM