Iné športy

Fanúšikovia sa tešia, trať na kvalitnom povrchu: Chystá sa 24. ročník Rally Prešov

Klasické trate, kompaktnosť súťaže a divácke nadšenie. To v polovici apríla čaká fanúšikov, keďže na programe bude už 24. ročník Rally Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia sa tešia, trať na kvalitnom povrchu: Chystá sa 24. ročník Rally Prešov
Zdroj: Mesto Prešov

Nadšenie pre rely má na Šariši dlhoročnú tradíciu a slovenskému automobilovému športu vychovalo hneď niekoľko legendárnych osobností. Veď za všetkých stačí spomenúť Igora Drotára, Vlada Bánociho, či Tibora Cserhalmiho a každý fanúšik už vie o akom meste je reč.

Na kvalitnom povrchu

Tohtoročná sezóna má na programe šesť súťaží a štartuje sa práve v Prešove. „Som veľmi rád, že ani tentoraz nesklameme prešovských fanúšikov a súťaž sa uskutoční,“ vraví predseda Organizačného výboru, Vlado Bánoci. „Bude to klasická jednodňová súťaž s krátkymi prejazdmi, čo zvyšuje kompaktnosť podujatia. Po vlaňajšej kombinácii šotoliny s asfaltom sme sa znova rozhodli vrátiť výlučne k asfaltovému povrchu. Celá rely sa teda odjazdí na kvalitnom povrchu, čo určite súťažiaci ocenia pri nastavovaní auta.“

Ročník s poradovým číslom 24. sa bude jazdiť v termíne 13. – 14. apríla 2018, keď v piatok dopoludnia absolvujú posádky obhliadku trate, popoludní shakedown a podvečer slávnostný štart.

Pred radnicou

Do boja s časom na meraných úsekoch potom súťažné vozidlá vyrazia v sobotu ráno. Víťazov by sme mali poznať v rovnaký deň podvečer, kedy bude slávnostné vyhlásenie výsledkov na námestí pred prešovskou radnicou. V rámci 24.ročníka Rally Prešov sa budú na Šariši jazdiť úvodné podujatia Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR), Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov (MSR HA), Slovenský Rally Pohár (SRP), Rally Legend a Rally Škola (RŠ). Termín uzávierky prihlášok je do 31.marca 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM