Správy

Fanúšik zatiaľ zošedivel: Prešov je o krok bližšie k štadiónu, najdrahšej stavbe mesta!

Konečne! Po rokoch čakania a zosivenia vlasov, sa fanúšik v Prešove dočkal dôležitej správy. Snaha postaviť nový futbalový štadión má o krok nádejnejšie výhliadky.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšik zatiaľ zošedivel: Prešov je o krok bližšie k štadiónu, najdrahšej stavbe mesta!
6
Galéria

V Prešove sme o krok bližšie k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťaz verejného obstarávania na výstavbu štadióna Futbal Tatran Aréna je známy, návrh zmluvy bude predložený na rokovanie do mestského aj do krajského zastupiteľstva. Informuje o tom Mesto Prešov na svojej webstránke.

Cenová ponuka

Prešov má výnimočnú futbalovú tradíciu, veď sa tu nachádza najstarší futbalový štadión na Slovensku. Jeho história siaha až do roku 1898.

„V tom čase sa odohral prvý futbalový zápas na rovnakom mieste, kde bude stáť nový štadión. Postaviť by ho mala spoločnosť, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania s cenovou ponukou 16 574 312,00 eur bez DPH. Podpisu zmluvy o dielo výstavby štadióna Futbal Tatran Aréna však ešte predchádza schvaľovanie financovania časti vysúťaženého objemu nákladov na výstavbu v mestskom a v krajskom zastupiteľstve,“ doplnil dôležitú informáciu hovorca mesta Vladimír Tomek.

Najdrahšia stavba

Staručký štadión je súčasťou mesta už desaťročia. "Nadišiel však čas sa s ním rozlúčiť, aby na jeho mieste mohol vyrásť moderný futbalový stánok, ktorý bude slúžiť aj pre ďalšie generácie športovcov a ich fanúšikov. Pripraviť jeho výstavbu nebolo jednoduché, ide však o najdrahšiu a najrozsiahlejšiu stavbu mesta a my sme odhodlaní urobiť všetko preto, aby sme mohli čo najskôr začať s jej realizáciou,“ uviedla na webstránke mesta primátorka Andrea Turčanová.

Navrhnutá bola teda dizajnovo unikátna hlavná tribúna štadióna, ktorá bude jedinečná svojím architektonickým prevedením. „Nebude kopírovať žiadnu inú futbalovú arénu v rámci Európy a tým bude príznačná pre Prešov,“ dodal na záver hovorca Tomek.

V obrazoch si pozrite aj vizualizácie futbalového štadióna!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Vizualizácie futbalového štadióna v Prešove
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM