Ľubomír Hudačko Hádzaná

FANTÁZIA prešovských hádzanárov: Uspeli vo všetkých zápasoch 1. polovice základnej časti

Pred blížiacim sa pohárovým dvojzápasov proti islandskému Aftureldingu tak majú na svojom konte plný počet bodov a vedú extraligovú tabuľku.

Ilustračný obrázok k článku FANTÁZIA prešovských hádzanárov: Uspeli vo všetkých zápasoch 1. polovice základnej časti
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Hádzanári Tatrana Prešov aj naďalej úspešne prechádzajú touto sezónou Niké handball extraligy. Potvrdili to aj na palubovke rivala z HK Košice, na pôde ktorého dokázali triumfovať po výsledku 35:21 (18:10). O zápase redakciu Dnes24.sk informoval prešovský hádzanársky klub.

Týmto víťazstvom dali hádzanári Tatrana Prešov definitívnu bodku za úvodnou polovicou súťažného ročníka Niké handball extraligy.

Všetky zápasy vyhrali

Uspeli tak vo všetkých desiatich zápasoch prvej polovice základnej časti, ku ktorým už stihli pridať aj 11. úspech v predohrávke proti Bojniciam. Pred blížiacim sa pohárovým dvojzápasov proti islandskému Aftureldingu tak majú na svojom konte plný počet bodov a vedú extraligovú tabuľku.

Navyše tradičnému rivalovi z Košíc 14-gólovým víťazstvom preťali jeho štvorzápasovú domácu víťaznú šnúru.

Hlasy po zápase

Pavol Jano, tréner Tatrana Prešov (zdroj RTVS Šport): „Mal som pred zápasom aj trochu obavy. Chlapci ale potvrdili, že vedia potrestať chyby súpera. Do hry sa dostali aj chlapci z lavičky, ktorí potvrdili dobrú úroveň. Ale máme ešte na čom do piatku pracovať, lebo neviem, či to bude na hráčov z Islandu stačiť. Majú veľmi dobrý tím. My by sme chceli postúpiť, ale šance sú 50 na 50.“

Lukáš Urban, hráč Tatrana: „Myslím si, že sme rozumne a veľmi dobre odohrali tento zápas. Od začiatku sme postupne budovali náskok a polčas vyhrali o osem gólov, čo bolo asi rozhodujúce. Do druhého polčasu sme ho potom navýšili na konečných +14. Sme spokojní s výsledkom. Košice boli do tohto zápasu doma nezdolané a my sme tu vyhrali o 14 gólov, takže sme radi, že sa nám tu podarilo pokračovať v nastolenom trende.“

HK Košice – Tatran Prešov 21:35 (10:18)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Mitaľ 3, Khaian 1, Sako 5, Kovács, Rečičár 4, Fenár 2, Hozman 5, Polanský, Kasatkin 1, M. Antl, Davidovič 1, Araxá, Urban 7/1, Hernandez 6/1.
  • Najviac gólov súpera: Hruščák 8/3, Valiska, Hriňák, Baláž a Ivanov po 2, 7-metrové hody: 3/3 – 2/2,
  • vylúčenia: 2:5
Zdroj: Policie České republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM