Iné športy

Fantázia: Prešovskí volejbalisti budú hrať o TITUL, takto sa rodil postup do finále, FOTO

Pre Šarišanov ide celkovo o piatu účasť v bojoch o majstrovský ti­tul. Z titulu sa naposledy radovali v roku 2015. O rok neskôr sa museli zmieriť so striebrom.

Ilustračný obrázok k článku Fantázia: Prešovskí volejbalisti budú hrať o TITUL, takto sa rodil postup do finále, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Veronika Mihaliková

V sobotu sa vo Svidníku odohral štvrtý zápas semifinále play-off extraligy mužov. Domáci hráči Slávie vzdorovali statočne, ale druhým finalistom sa stali hráči VK Mirad Unipo Prešov. Redakciu presov.dnes24.sk o tom z klubu informovala Jana Peregrinová.

Zverenci Erika Digaňu vo štvrtom zápase potvrdili rolu favorita a vybojovali si tretie víťazstvo na horúcej pôde Svidníka 3:1 a rovnakým pomerom vyhrali aj celú sériu. Druhú miestenku do finále už v stredu získali obhajcovia cennej trofeje z Komárna.

Naposledy pred 6 rokmi

Najviac a zhodne po 18 bodov pridali mladý univerzál v službách Svidníka Erik Gulák a na strane Prešova šikovný smečiar Michal Ščerba. Pred vypredanou tribúnou pod Duklou sa hráčmi zápasu stali domáci kapitán Marián Vitko a prešovskí blokár Ján Jendrejčák.

Pre Šarišanov ide o historicky 5-tu účasť v bojoch o majstrovský ti­tul.

Šarišania bojovali o zlato naposledy pred šiestimi rokmi, v sezóne 2015/2016, kedy sa museli uspokojiť so striebrom. Triumf vtedy získala Nitra. Svidníčania si zahrajú sériu o bronz s Myjavčanmi. Obe série sa začnú cez veľkonočný víkend v sobotu (16. apríla 2022).

Hlasy po zápase

Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia: „Prešov bol favoritom v tejto sérii a my sme boli skôr outsiderom, ale myslím, že sme ho dostatočne potrápili. Chcem mu pogratulovať a prajem veľa šťastia vo finále ligy.“

Erik Digaňa, tréner VK Mirad Unipo: „Ťažká séria pre nás, v ktorej Svidníčania podávali výborné výkony, ale to finále sme si v tejto sezóne zaslúžili viac. Držíme palce Svidníku v bojoch o medailu.“

Viac záberov z úspešného semifinále nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Prešovskí volejbalisti si vybojovali postup do finále
10
Galéria
Zdroj: Veronika Mihaliková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM