Iné športy

FANTÁZIA: Prešovčan Alex Molčan postúpil na grandslamovom US Open už do 3. kola!

V pozícii kvalifikanta zdolal v 2. kole domáceho Američana Brandona Nakashimu po päťsetovej bitke 6:3, 3:6, 1:6, 6:2, 6:4.

Ilustračný obrázok k článku FANTÁZIA: Prešovčan Alex Molčan postúpil na grandslamovom US Open už do 3. kola!
Zdroj: TASR/AP Photo/John Minchillo

V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti Diegovi Schwartzmanovi. Molčan začal odvážne, po rýchlom brejku sa ujal vedenia 4:1 a prvý set sa stal jeho korisťou.

Zverenec trénera Ladislava Simona ťažil z výborného pohybu po dvorci, vo výmenách robil menej nevynútených chýb. Od polovice druhého dejstva však začal mať navrch Nakashima, ktorý na úvod vyradil svojho krajana Johna Isnera.

Požiadal o ošetrenie

V treťom dejstve si po dvoch brejkoch rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 4:0.

Po skončení setu Molčan požiadal o medical time out a nechal si ošetriť ľavú ruku.

Krátka pauza členovi NTC pomohla. Opäť získal úderovú istotu, v treťom i siedmom geme zobral Nakashimovi podanie a vynútil si rozhodujúci set. Američan sa v týchto momentoch trápil na servise i v medzihre, priveľa kazil, čo bola voda na mlyn Molčana.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Na začiatku piateho dejstva odskočil Nakashimovi na 4:0 a prvý „päťseťák“ v kariére dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri vlastnom podaní v poradí tretí mečbal.

Stále si veril

„Som veľmi šťastný, že som zvládol päťsetový zápas a postúpil do 3. kola dvojhry na US Open. Bol to veľmi náročný duel proti súperovi, ktorý má iba 20 rokov, no už patrí medzi vychádzajúce hviezdy. Aj keď som prehrával 1:2 na sety, stále som si veril a našiel v sebe nejakú motiváciu. Za stavu 5:2 v piatom sete som zaváhal, nevyužil som dva mečbaly. V desiatom geme som to však potvrdil a po premenenom mečbale som mal úžasné pocity. V 3. kole ma čaká ďalší náročný zápas. Uvidíme, ako to dopadne, ale budem makať naplno,“ uviedol Molčan vo videu pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM