Ľubomír Hudačko Hádzaná

FANTÁZIA: Hádzanári Prešova získali cenný skalp, zdolali päťnásobného víťaza SEHA ligy

Šarišania vstúpili do nového ročníka SEHA ligy úspešne, doma zdolali päťnásobného víťaza tejto súťaže Vardar 1961 Skopje po výsledku 27:23 (14:11).

Ilustračný obrázok k článku FANTÁZIA: Hádzanári Prešova získali cenný skalp, zdolali päťnásobného víťaza SEHA ligy
Zdroj: Viktor Zamborský

Proti dvojnásobnému víťazovi Ligy majstrov tak zaknihovali vôbec prvé víťazstvo v Tatran handball aréne a prerušili 13-zápasovú sériu výhier súpera vo vzájomných zápasoch.

Tatran vstúpil do zápasu dvoma gólmi, no hostia dokázali stav otočiť a najmä vďaka strelecky disponovanému Taleskemu sa dostali do trojgólového vedenia.

Rábek najlepší

Domáci reagovali zmenou systému a vysunutou obranou, piatimi gólmi v rade sa dostali do vedenia a na polčasovú prestávku odchádzali s trojgólovým náskokom.

Hostia v druhom polčase najskôr znížili rozdiel na gól, Tatran ale dokázal navýšiť skóre a vyhrával aj o päť zásahov.

V závere Vardar opäť stiahol skóre na jediný gól, no v dramatickom závere si už zverenci Mareka Gernáta nenechali ujsť cenné víťazstvo. Najlepším strelcom v tíme slovenského majstra bol kapitán nášho tímu Oliver Rábek, ktorý zaznamenal deväť presných zásahov.

V rámci SEHA ligy čaká Tatran najbližšie odveta na pôde Vardaru, kde sa zverenci trénera Mareka Gernáta predstavia v piatok 10. februára o 18:00. Najbližšie však nastúpia už zajtra, teda v nedeľu 29. januára o 18:00 hod., opäť v domácom prostredí Tatran handball arény v zápase Niké handball extraligy proti Sporte Hlohovec.

Reakcia trénera:

Marek Gernát, tréner Tatrana Prešov: “Na začiatku sa ukázalo, že sme boli trochu bez praxe, keďže až na jeden prípravný zápas sme dlho nehrali. Naša defenzíva nebola v úvode dostatočne dobrá. Mali sme preto pripravenú vysunutú obranu s Lukášom Urbanom, ktorá nám išla veľmi dobre. Myslím si, že to bol ten obrat v celom zápase."

„Mrzí ma množstvo zahodených šancí, prešľapov. Chceli sme striedať hráčov každých zhruba desať minút, vytvárať tlak a byť v tempe. To sa nám darilo, aj keď gólov bolo málo. V závere sme boli trochu nervózni. Dvakrát nám Stojlov zobral loptu, mohli sme to zakončovať jednoduchšie.“

"Chlapcom ďakujem za veľmi bojovný, výborný defenzívny výkon, fantastický chytal Igor Čupryna. Verím, že tímu po tomto víťazstve narastie sebavedomie a teším sa na ďalšie zápasy SEHA ligy.“ povedal pre webstránku klubu.

Tatran Prešov – Vardar 1961 Skopje 27:23 (14:11)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 10/4 , Mitaľ, Khaian, Fech, Ivanovič 3, Fenár, Kravčák, Kasatkin 3, Lopez 3/1, Michalka, Davidovič 3, Gogola, Urban 5, Carapkin.
  • Najviac gólov súpera: Taleski 8, Georgievski a Karapalevski po 4,
  • 7-metrové hody: 5/5 – 4/1,
  • vylúčenia: 3:5
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM